Kategórie
Tlačové správy

Podporujeme rozšírenie miest na testovanie v Petržalke

V Petržalke už aktívne a moderne funguje mobilné odberové miesto (MOM) na COVID-19 na Hrobákovej, kde sa môžete zadarmo a rýchlo otestovať. Ideme tieto možnosti rozšíriť o súkromné miesta na testovanie na Osuského, DK Lúky, Bohrovej či Gessayovej. Naša filozofia v tomto je, aby sa každý, kto bude chcieť, mohol kedykoľvek v Petržalke otestovať.

Už viac ako 2 týždne v Petržalke funguje mobilné odberové miesto na Hrobákovej. Je to v budove bývalej škôlky na Hrobákovej 5. Tu môžu Petržalčania či Petržalčanky, či ľudia žijúci alebo len prechádzajúci Petržalkou zadarmo a bezpečne sa otestovať.

„Som rád, že budova pripravovaná pre budúcu škôlku v rámci času prípravy dokumentácie je aktívne využívaná na služby, ktoré veľmi v Petržalke podporujeme. Myslím si, že obyvatelia by mali mať dostatok možností sa otestovať,“ uviedol Pavol Škápik, predseda poslaneckého klubu Team Vallo.

Na MOM Hrobákovu sa netreba registrovať, stačí prísť, zobrať so sebou občiansky preukaz a otestujú vás. Nemusíte čakať ani na výsledok, príde SMS-kou na váš mobilný telefón.

„Progresívne riešenie, ktoré pri registrácii používame v Petržalke je jedinečné. Netreba nič prepisovať, údaje obyvateľov načítame priamo cez čítačku z občianskeho preukazu. Zdravotník Vás otestuje a výsledok príde na mobil. Teda bez čakania, bezpečne a flexibilne. Preto neváhajte využiť túto možnosť,“ doplnil Škápik.

Na obsadenosť a počet čakajúcich obyvateľov sa budete môcť pozrieť aj online, kedy mestská časť Petržalka pripravuje inštaláciu kamery do priestoru, aby sa obyvatelia mohli z domu cez mobil či počítač pozrieť na počet čakajúcich. Kamera bude dostupná v priebehu tohto týždňa.

Chystajú sa v Petržalke aj nové miesta na testovanie, ktoré by prevádzkovali súkromné spoločnosti. Budú v budovách mesta alebo mestskej časti a ich prenájom schválili či schvaľujú poslanci mesta či mestskej časti. Ide o priestory, ktoré sú teraz prázdne a tak príde k ich optimálnemu využitiu.

Budúci týždeň schvaľujeme ako poslanci prenájom priestorov a teda aj v dostupné MOM na Osuského, Bohrovej a v DK Lúky a tiež máme záujemcu o vytvorenie MOM na Gessayovej 43 v budove bývalého Jupitera. Prenájom všetkých týchto priestorov ako Team Vallo podporujeme.

„Dostatok miest a možností na testovanie v tejto ťažkej pandemickej situácii je pre nás a našich obyvateľov veľmi dôležité. Petržalka má 117 000 trvalo bývajúcich ľudí, o ktorých sa musíme aj v tomto postarať. Naša filozofia v tomto je, aby sa každý, kto bude chcieť, mohol kedykoľvek v Petržalke otestovať. Aj preto oceňujeme a podporujeme rozširovanie miest na testovanie,“ uzavrel Pavol Škápik.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *