Kategórie
Tlačové správy

Paštéty najlepšej chuti

Prinášame prehľad značiek, ktoré vyrábajú rovnaký typ produktov (výrobkov, služieb). Chceme ukázať, že v každom segmente si viete vybrať z viacerých výrobcov z Česka alebo Slovenska a už je len na vás, od ktorého niečo vyskúšate.

V tomto prvom dieli by sme vám radi priniesli prehľad menších, prípadne stredných, výrobcov obľúbenej mäsovej delikatesy, a tou je paštéta. Vieme, že táto pochutina sa vyrába na viacero spôsobov a z rôznych druhov mäsa.

Čongrády

Ide o malú rodinnú firmu, kde vnučka Štefana Čongrádyho Zuzana so svojím manželom vyrábajú paštéty bez chemických konzervantov a bez lepku, len z lokálnych surovín z Česka. Zameriavajú sa hlavne na výrobu paštét, v ponuke však majú aj klasiku Luncheon (známy pod názvom lanšmít) alebo hovädzie a bravčové mäso v konzerve. V roku 2020 dostala ich Pečeňová paštéta ocenenie Great tast 1 hviezdičku.

Čongrády

Melememaso

Paštéty Melememaso vznikli skoro tradične. Dvaja kamaráti, nadšenci do jedla, sa spojili a začali vyrábať paštéty. Nakoniec dlhým vylaďovaním a skúšaním vzniklo niekoľko výrobkov ako paštéty, rillettes, džemy a chutney. V ponuke majú aj niečo pre vegetariánov. 4 ich výrobky majú ocenenie Grat taste, dokonca Husia paštéta Bordeaux dostala až 3 hviezdičky.

Melememaso

Svinsky dobrá

Ide o mladú slovenskú spoločnosť, ktorá si zakladá na receptoch našich mám a starých mám. Výrobky Svinsky dobré sú bez akýchkoľvek chemických prísad a konzervantov, tiež neobsahujú žiadne alergény. Prísady pochádzajú od slovenských dodávateľov. Okrem paštét majú v ponuke aj vývary a huspeninu. A na koniec robia tiež aj variantu pre vegetariánov.

Svinsky dobrá

Via Delicia

Aj táto firma je rodinného charakteru, založená bola v roku 2011. Väčšinu výrobkov vyrábajú ručne, s použitím kvalitných a zväčša lokálnych surovín. Tiež nepoužívajú žiadne konzervanty. Ich portfólio je aktuálne tvorené z paštét, dokonca u nich nájdete paštéty aj z rýb, nasledujú špeciality z mäsa. Via Delicia však vyrába aj džemy a sirupy.

Via Delicia

Tieto firmy sú zamerané na výrobu paštét. Samozrejme existujú aj iní výrobcovia, ako rôzne mäsokombináty, farmy, prípadne gazdovstvá. Aktuálne najväčšími výrobcami paštét sú Hamé v Česku a Tatrakon na Slovensku. Poznáme ich asi všetci, nakoľko ich výrobky sú skoro v každom obchode.

S paštétami je to ako s vínom a kávou. Nie každému chutí to najlepšie. Ide o kombináciu chutí, mäsa, spôsobu výroby a zloženie použitých korenín.

Zdroj: Made in Čekoslovakia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *