Kategórie
Tlačové správy

Fio banka ponúka investície do vlastného podielového fondu

Fio banka rozširuje ponuku investičných produktov a jej klienti odteraz môžu obchodovať s podielovými listami podielového fondu Fio investičnej spoločnosti. Podielové fondy môžu byť z hľadiska pomeru výnosov a rizika rozumným kompromisom medzi sporiacimi účtami a samostatným obchodovaním na akciových trhoch.

Fio banka

Obchodovanie s podielovými listami je vhodné pre začínajúcich aj skúsených investorov, ktorí ich môžu využiť ako doplnok k rozšíreniu svojho portfólia. O podielové fondy sa stará tím skúsených maklérov, ktorí investície klientov spravujú, a klienti tak môžu len pokojne sledovať ich vývoj. Nakupovať je možné aj pravidelne po menších čiastkach, už od 10 € mesačne. Vďaka tomu môže byť investícia do podielového fondu vhodná ako forma dlhodobého odkladania úspor, obzvlášť v dobe nízkych úrokových sadzieb vkladov. Investícia do podielových listov tak môže ponúknuť vyššie zhodnotenie (za cenu vyššieho rizika) pri zachovaní maximálnej jednoduchosti. Nakupovať a predávať je možné online cez investičnú aplikáciu e-Broker alebo priamo v Internetbankingu. Zriadenie a následné vedenie obchodného účtu je zdarma a rovnako klienti neplatia ani žiadne vstupné poplatky. Aktuálne môžu klienti investovať do Fio globálneho akciového fondu v dvoch triedach, v eurách alebo českých korunách. Všetky informácie sú dostupné na webe www.fiofondy.sk.

„Fio globálny akciový fond za viac ako dva roky fungovania v Česku dosiahol zhodnotenie cez 40 %, a tak veríme, že jeho rozšírenie o eurovú triedu bude taktiež úspešné. Vďaka tomu môžu naši slovenskí klienti ukladať svoje úspory pohodlne vo svojej domácej mene. Investovanie do podielových fondov je jednoduché, online a bez zbytočných a skrytých poplatkov. Veríme, že investičné fondy oslovia našich súčasných klientov, ale aj ďalších, ktorí by sa sami na vlastnú päsť investovať neodvážili. S nami tak môžu získať prvú skúsenosť so svetom akciových trhov,“ hovorí Jan Bláha, obchodný a marketingový riaditeľ Fio banky.

Fio banka

Dozor nad Fio bankou vykonáva Česká národná banka.

Prehlásenie.

Jedna odpoveď na “Fio banka ponúka investície do vlastného podielového fondu”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *