Kategórie
Tlačové správy

Chceme, aby bola Petržalka krajšou

Aj tento víkend sa pustili členovia občianskej iniciatívy „Za krajšiu Petržalku“ do dobrovoľníckych verejnoprospešných prác s cieľom, skrášliť svoje okolie a zbaviť ho odpadkov.

Pôvodné plány pre tento víkend boli iné, ale sychravé počasie znemožnilo realizáciu plánovaných aktivít. Rozhodli sme sa preto už pre tradičné smeťozbery. Vo väčšine prípadov odpad prekrývalo lístie, boli však miesta, kde odhodené sklenené fľašky, či dokonca práčka.

Upratovalo sa v nedeľu v lokalitách Mánesovho námestia a blízko Tesco Expres na Bulíkovej ulici. Za krátky čas sa podarilo vyzbierať dokopy viac ako 5 vriec odpadu.

„Tieto lokality sme si vybrali cielene na základe upozornenia jedného ďalšieho člena. Aj tu sa nám podarilo aspoň čiastočne vyčistiť verejné priestory, okolo ktorých predchádza denne stovky ľudí.“ – Jakub Kuruc (Za krajšiu Petržalku)

V sychravom počasí a v čase korona opatrení sa robia smeťozbery ťažšie, no pokiaľ verejné priestranstva plne nepokryla nádielka opadaného lístia považujeme za dôležité urobiť čo najviac takýchto aktivít, kým je to ešte možné.

„Vieme, že v Petržalke funguje viacero skupín a dobrovoľníkov. Sme preto radi, že aj my môžeme v rámci iniciatívy priložiť ruku k dielu a pomôcť tak urobiť Petržalku krajšou.“ – Pavol Škápik (Za krajšiu Petržalku).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *