Kategórie
O politike Osobné

Falošnú výzvu od Putina šíri aj hovorca Charty 2015

Ale bez podpisu V. V. Putina.

6. marca 2015 som v článku Pozor na falošný otvorený list od Vladimira Putina upozornil na tzv. list, ktorého autorstvo sa pripisuje prezidentovi Ruskej federácie Vladimirovi Vladimirovičovi Putinovi.

Tento list, Výzvu za mier! (Európania, naozaj chceme III. svetovú vojnu?), uverejnil aj hovorca CHARTY 2015, MUDr. Andrej Janco, na stránke iniciatívy CHARTA 2015.

Ale akoby už čosi tušil, alebo bol aj upozornený na to, že túto výzvu nenapísal Putin, vynechal na konci listu podpis „V. V. Putin“.

Čiže hovorca Janco už netvrdí, že to napísal Putin. Tým sa odlišuje od predsedu Slovensko-ruskej spoločnosti, JUDr. Jána Čarnogurského, pretože na stránke Slovensko-ruskej spoločnosti sa tvrdí, že list (výzvu) napísal V. V. Putin.

Naopak, teraz zo stránky Charty 2015 to vyzerá tak, ako keby autorom výzvy bol hovorca Charty 2015, MUDr. Andrej Janco. Alebo sa len pridal k tým, ktorí sa rozhodli „rozširovať túto výzvu všetkými dostupnými spôsobmi“.

Sympatizanti Putina budú zmätení, pretože im hovorca Janco narušil ich vieru, že list napísal Putin.

Kým Stanislava Červeňová tvrdila 17. februára 2015, že list má od Putina, tak badať výrazný posun v putinovskej propagande. Zrejme propagandisti pochopili, že šíriť tento list pod hlavičkou ruského prezidenta je hlúposť.

Je rozdiel, keď sa tento list šíri pod hlavičkou hovorcu Charty 2015, MUDr. Andreja Janca?

CHARTA 2015 obsahuje vynikajúce myšlienky, ako napríklad, že signatári sú za mier, proti militarizmu, fašizmu a vojne.

Ale prznia tieto myšlienky rozširovaním textu, ktorý sa už najmenej od 17. februára 2015 šíri ako list od ruského prezidenta Putina.

V Charte 2015 v článku 1 sa uvádza definícia novodobého fašizmu.

Fašizmus je:

  1. Vedomé odopieranie práva na život a siahnutie na život.
  2. Akékoľvek vedomé odopieranie práva na dôstojný život.
  3. Akékoľvek vedomé obmedzenie práva na dôstojný život.

Je to veľmi voľná definícia a veľmi zlá definícia. Podľa tejto definície sú fašisti všetci, ktorí odopierajú právo na život nenarodeným deťom, čiže súhlasia s interrupciou. Fašisti sú všetci, ktorí súhlasia s eutanáziou. Medzi fašistov by sme mohli podľa tejto definície zaradiť aj všetkých alkoholikov a násilníkov, ktorí v rodinách upierajú svojim príbuzným žiť dôstojný život. No tak, kto vymyslel takúto zlú definíciu fašizmu?

V článku 2 (Prejavy fašizmu) sa píše, že „najnebezpečnejšie sú tendencie v informačnej oblasti, kde vedomou manipuláciou“… „CHARTA 2015 bude tieto prejavy postupne mapovať, sumarizovať, poukazovať na ne a bojovať proti nim.“

Už dlhšie upozorňujem na tieto nebezpečné tendencie v informačnej oblasti. Mapujem, sumarizujem, poukazujem na ne a bojujem proti nim.

Otázka: MUDr. Andrej Janco vedome šíri tento falošný list, akože od Putina? Ak áno, potom prejavuje svoj fašizmus, ako ho v článku 2 definuje CHARTA 2015.

Dávam do pozornosti súvisiace články, ktorých odkazy sa nachádzajú v článku Pozor na falošný otvorený list od Vladimira Putina. Napríklad som zmapoval, zosumarizoval a poukázal na neistý pôvod listu (výzvy) od ruského prezidenta Putina. Tento článok tiež poukazuje na „nebezpečné tendencie v informačnej oblasti, kde vedomou manipuláciou“…

Archív:

MUDr. Andrej Janco (Charta 2015)
MUDr. Andrej Janco (Charta 2015).
Stanislava Červeňová
Stanislava Červeňová.

Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 15. 3. 2015.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *