Kategórie
Osobné

Zákožka svrabová

Z odporúčaného diskusného fóra.

Tibet napísal:

Kladiem si otázku, prečo Boh podľa vás stvoril parazity, ktoré ničia iné živočíchy vrátane ľudí? Keď tvoril svet, prečo stvoril niečo, čo spôsobuje utrpenie a choroby a jeho jediným životným cieľom je navŕtať sa do tela hostiteľa.

Napr. zákožka svrabová (Sarcoptes scabiei).

Je to okrúhly roztoč. Samičky v koži vŕtajú chodbičky, do ktorých kladú vajíčka. Samička po vniknutí do kože zanecháva za sebou výkaly a vajíčka. Živia sa tkanivovou tekutinou. Z vajíčok sa liahnu larvy, ktoré vyliezajú na povrch kože, zaliezajú do vlasových vačkov a živia sa mazom.

2 odpovede na “Zákožka svrabová”

Tibet napísal: Keď kreacionisti hovoria o bohu ako o stvoriteľovi každého jedného druhu ako samostatnom akte, vždy uvádzajú ako príklad kolibríky, orchidey, slnečnice a iné krásne veci.

Ale zabúdajú na parazitické červy, ktoré plávajú okom malého chlapca sediaceho na brehu rieky v západnej Afrike, ktoré z neho spravia slepca. A ja sa ich teda pýtam: „Hovoríte mi, že boh, v ktorého veríte, milosrdný boh, ktorý stvoril každú jednu vec individuálne, hovoríte, že tento boh stvoril červa, ktorý nemôže prežiť inak ako v oku nevinného dieťaťa? Pretože to neznie ako boh plný milosrdenstva.“

Osobne považujem za úžasnejšie a krajšie, že stvorenie, naša prítomnosť vo svete, je kumulácia, alebo aspoň jeden z posledných produktov mnoho miliónov rokov organickej evolúcie, namiesto nejakého lacného triku ako vybratie rebra z mužského boku. Zdroj: DF.sk.

A ešte napísal: Problém je ten, že tieto parazitické červy existovali dávno pred vznikom človeka. Ešte v ére dinosaurov. A kresťania tvrdia, že utrpenie prišlo na svet až s prvým hriechom ľudí… A načo Boh stvoril dinosaurov a potom ich zničil…???

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *