Kategórie
Osobné

ALE, ALE pán Hrubčo!

Ako jedna fáma zamotala hlavu fanúšikovi scientológa Toma Cruisa.

Marek Hrubčo, fanúšik Toma Cruisa, napísal článok Český blog spája Roberta Fica so slobodomurármi. Tom Cruis je členom Scientologickej cirkvi. Takže môžem pokojne vo voľnom štýle povedať, že Hrubčo je fanúšikom scientológie. A možno aj sám je scientológom, keď tak zdôrazňuje, že je fanúšik Toma Cruisa. Ale to vtipkujem. Ide o to, že Hrubča zaujala fáma zo stránky Afinabul.blog.cz, kde nejaký diskutujúci s prezývkou „Pravda“ v komentári zo 7. 5. 2012 napísal:

„Môže ísť potom obyčajný doc. Fico (aj on je v určitej slobodomurárskej lóži a veľmi dobre vie, kto sú jeho nadriadení v hierarchii riadenia tohto sveta) proti svojim šéfom v tomto usporiadaní???“

Smiešne na tom je, že Hrubčo fámu o tom, že Fico je slobodomurár, berie akosi vážne formou nevydareného vtipu. Musím však uviesť, že Hrubčo sám v článku zdôrazňuje, že napísal paródiu.

„…ale táto paródia na manipulátorov verejnej mienky by nikdy nebola vznikla.“

Hrubčo vo svojom článku píše:

„Priama zmienka o údajnom slobodomurárskom pozadí premiéra Fica bola zverejnená v rubrike Komentáre, a podpísal sa pod ňu autor menom ‚380V‘.“

Nuž, pomýlil sa. Fámu napísal diskutujúci s prezývkou „Pravda“, a nie „380V“. Keby si to všimol, možno by Hrubčo netrepal také nezmysly vo svojom článku:

„Zvolený nick ‚380V‘ naznačuje, že autor má blízko k energetickému biznisu, ktorý okrem mnohých ďalších odvetví už dnes ovláda Robert Fico prostredníctvom regulačných orgánov…“

Lebo keby pochopil, že to napísal „Pravda“, tak jeho bonmot by znel asi nejako takto:

„Zvolený nick ‚Pravda‘ naznačuje, že autor má blízko k denníku Pravda, ktorý okrem mnohých ďalších odvetví už dnes ovláda Robert Fico prostredníctvom regulačných orgánov…“

Ale ani mne to nepríde vtipné. Alebo by zosmolil ešte nezmyselnejšiu vetu?

Ďalej Hrubčo píše:

„Treba pripomenúť, že podľa mnohých je cieľom slobodomurárov zničiť cirkev a ovládnuť svet.“

Ktorú cirkev má Hrubčo na mysli? Vari len nie Scientologickú cirkev, keď už sa tak hrdí, že je fanúšikom scientológa Toma Cruisa.

Čerešničkou jeho článku je veta:

„Tvrdenia autora českého blogu nepriamo potvrdzuje aj fakt, že sa ich doposiaľ nikomu nepodarilo vyvrátiť.“

Kto normálny by sa zaoberal nezmyslami, aby ich vyvracal?

Hrubčo: „Podľa zdroja, ktorý nechce byť menovaný, sa však Ficova lebka veľmi podobá lebkám členov slobodomurárskej lóže.“

Verím, že Hrubčo si uvedomuje, že aj jeho lebka je podobná lebkám slobodomurárov. Aj moja, čo narobím.

emotikon

Celé to napísal ako úplne nepodarený pokus o vtipný článok, až sa čudujem, že to uverejnil. Niekto trepne niekde na internete nejakú hlúposť, a my sa máme tým zaoberať? Internet už zaplňujú ľudia, ktorí sa zrejme nudia, rôznymi hoaxmi, bludnými výmyslami. Tak je potrebné byť opatrný, a nevšímať si každého psychopata, čo niekde napíše nejakú hlúposť.

Som kritický k Hrubčovej paródii, pretože od 7. mája 2012 si nikto normálny nevšímal, čo niekde napísal niekto pod prezývkou „Pravda“. Až Marek Hrubčo, fanúšik Toma Cruisa.

Hrubčo sa 24. marca 2014 na stránke Afinabul.blog.cz ešte pre istotu opýtal, že odkiaľ majú informáciu o slobodomurárstve Roberta Fica, ale odpoveď už nedostal. Ani sa nečudujem, veď od toho sú fámy, že ide o neoverené, obyčajne nepravdivé informácie.

Ani názov jeho článku nie je pravdivý, pretože nie český blog spája Roberta Fica so slobodomurármi, ale len jeden diskutujúci človek, ktorý to spomenul vo svojom komentári pod článkom ALE, ALE pán Fico! A v tomto článku sa vôbec nespomína slobodomurárstvo.

Na túto fámu reagujem len preto, že jeho článok včera neskoro večer niekto s prezývkou „Sviecka“ pridal medzi články v službe Vybrali.sme. Najprv som sa na článku od Hrubča výdatne bavil, až neskôr som si všimol, že ide o článok ešte z 23. marca 2014.

Nevadí, aj tak si myslím, že sa môžem k tomu vyjadriť aj ja.

emotikon

Lewis Carroll vyslovil múdru myšlienku:

„Spoločnosť by omnoho menej podliehala panikám a iným bludom a zvlášť politický život by bol úplne iný, keby väčšina argumentov široko rozosiatych po svete bola správna. Ale obávam sa, že je to práve naopak.“

Archív:

Marek Hrubčo (Postoy.sk)
Marek Hrubčo (Postoy.sk).
Marek Hrubčo (Postoy.sk)
Marek Hrubčo (Postoy.sk, 2. časť).
Marek Hrubčo (Postoy.sk)
Marek Hrubčo (Postoy.sk, 3. časť).
Marek Hrubčo (Postoy.sk)
Marek Hrubčo (Postoy.sk, 4. časť).
Afinabul
Afinabul.
Afinabul (komentár od užívateľa menom Pravda)
Afinabul (komentár od užívateľa menom Pravda, 1. časť).
Afinabul (komentár od užívateľa menom Pravda)
Afinabul (komentár od užívateľa menom Pravda, 2. časť).
Afinabul (komentáre)
Afinabul (komentáre).
Vybrali.sme
Vybrali.sme.

Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 15. 1. 2015.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *