Kategórie
Knihy

Gerard Cheshire – Evolúcia

Malé dejiny veľkej myšlienky.

Gerard Cheshire: Evoluce
Gerard Cheshire: Evoluce.

V českom vydavateľstve DOKOŘÁN vyšla kniha Evoluce (Malé dějiny velké myšlenky), ktorú napísal Gerard Cheshire.

Gerard Cheshire vyštudoval evolúciu človeka na londýnskej UCL, napísal viacero kníh o popularizácii vedy. Žije v anglickom Bathu.

Pôvodný názov knihy: Evolution. A little history of a great idea. Preložil Petr Holčák. Kniha má 64 strán a 40 ilustrácií. Ide o prvé vydanie v edícii Pergamen, prvý raz vyšla 2. 12. 2014. ISBN 978-80-7363-612-8, EAN 9788073636128.

O knihe:

Prečo Darwin považoval korytnačky za natoľko zaujímavé? Pochádzajú ľudia skutočne z opičích predkov? Ako prišiel páv k svojmu obrovskému chvostu? Ako by mohol asi vyzerať život inde vo vesmíre? V tejto bohato ilustrovanej knižke nám Gerard Cheshire rozpráva príbeh evolúcie a toho, ako sme sa stali tými organizmami, ktorými teraz sme. Obsahuje všetky kľúčové informácie o konvergencii, pohlavnom výbere, epigenetike a všetkých ostatných základných pojmoch modernej genetiky a teórie prírodného výberu. V prílohách nájdete i stromy života pre nás najzaujímavejších druhov živých organizmov.

Obsah

Gerard Cheshire: Evoluce (obsah)
Gerard Cheshire: Evoluce (obsah).

Ukážka z knihy:

Gerard Cheshire: Evoluce (Malé dějiny velké myšlenky).

Záujemcovia o knihu si ju môžu objednať vo vydavateľstve Dokořán.

Vydavateľstvo DOKOŘÁN je české vydavateľstvo so zameraním najmä na populárno-náučnú a odbornú literatúru s výberovými presahmi do kvalitnej beletrie a poézie, v roku 2001 ju založili Zdeněk Kárník ml. a Marek Pečenka. Vo vydavateľstve už vyšlo viac ako 1 000 knižných titulov. Ich základný prístup k vydavateľskej činnosti je možné stále stručne vyjadriť heslom: OTVORENÍ NOVÝM MYŠLIENKAM.


Spracoval: Ján Parada.

Jedna odpoveď na “Gerard Cheshire – Evolúcia”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *