Kategórie
O politike

Prevenciu pred extrémizmom je nutné podporiť už na školách

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k prevencii pred extrémizmom.

Ešte pod vedením exministra školstva a podpredsedu SaS Branislava Gröhlinga navrhovalo ministerstvo riešiť túto oblasť cez systém podporných opatrení. Zahŕňal prevenciu pred extrémizmom, radikalizáciou násilím či šikanou, ako aj spôsoby, ako pomôcť žiakom so zdravotným znevýhodnením či s nadaním. Na jeho presadenie je však potrebná aj personálna podpora škôl.

„Vo svetle uplynulých udalostí je dôležité v školstve posilniť aktivity na predchádzanie extrémizmu a radikalizácie. Okrem rodiny a rovesníkov má na dieťa veľký vplyv aj škola a nemali by sme to podceňovať. Škola dokáže žiaka naučiť hodnotám a rešpektu k ostatným,“ hovorí Branislav Gröhling.

Na prevenciu extrémizmu sa zameriaval aj „Katalóg podporných opatrení,“ ktorý pripravilo ministerstvo ešte pod vedením Branislava Gröhlinga. Podporu pre žiakov rozdeľoval na všeobecnú, cielenú a špecifickú. V rámci všeobecnej pomoci, ktorú má dostávať každý žiak, sú súčasťou aj povinné preventívne aktivity zamerané na predchádzanie extrémizmu, násilia a šikany.

„Na presadenie takejto systémovej podpory žiakov však školy potrebujú aj personál. A to najmä v podobe asistentov, či školských psychológov, s čím ale rozpočet pre školstvo nepočíta,“ uviedol Gröhling.

Branislav Gröhling hovorí, že ministerstvo môže spraviť aj okamžité kroky na zlepšenie situácie v reakcii na spoločenské dianie a tragédie ostatných týždňov.

„Prečo ministerstvo ešte neurobilo v tejto veci nič?“ pýta sa Gröhling.

„Školy mohli dostať kompletný zoznam poradní a združení, ktoré robia vzdelávacie aktivity na prevenciu radikalizácie, násilia, šikany a rizikového správania. Zároveň je možné zozbierať príklady dobrej praxe zo samotných škôl: pravidlá fungovania, nastavenie školskej kultúry, vzdelávacie aktivity, ktoré je možné robiť na bežných hodinách a ktoré predchádzajú radikalizácii mládeže.“

Jedna odpoveď na “Prevenciu pred extrémizmom je nutné podporiť už na školách”

Branislav Gröhling bol chabý minister, pretože nespravil nič vo veci ohovárania humanistov, že sú radikálni extrémisti. Pritom si strana Sloboda a Solidarita vôbec neposvietila na svojho miláčika Emila Hodála, ktorý na Facebooku šíri liberálnu nenávisť. To je ten pravý extrémista!!!

Citujem Emila Hodála, ktorý v skupine „Slovenský národ, spamätaj sa!“ v roku 2019 napísal:

Ja neverím tomu, akí hlúpi a nevzdelaní sú ľudia v tejto skupine. Nič neviete, ste neúspešní, a tak za svoje smutné životy viníte Ameriku, EÚ, mimovládky, aktérov, ktorí sa vaše životy snažia zlepšovať. Žijete v dierach, obliekate sa ako opice a jete veci, ktoré my bohatí dávame prasatám. Tak sa všetci radšej zabite, aby vaše hlúpe deti nemuseli robiť hanbu slušným a vzdelaným ľuďom.Za to, že žijete životy, ktoré sú horšie ako smrť, si môžete len vy sami. Vďaka Sorosovi a Denníku N má moja rodina super život, tak sa v mimovládkach zamestnajte aj vy!!!

Branislav Gröhling nech si radšej posvieti na Pavla Struhára z katedry politológie Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *