Kategórie
O politike

Ľudia by sa mali zaujímať, akých politikov volia

O vulgárnej politike.

Teraz rezonuje demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej, ktorú v roku 2012 do funkcie navrhol predseda strany SMER – SD Robert Fico. Dôvodom demisie je kauza predraženého nákupu CT prístroja pre Nemocnicu Alexandra Wintera v Piešťanoch.

V denníku Pravda v článku Zvolenská skončila. Kreslo stratila pre predražené CT, ktorý napísali Zlatica Beňová a Igor Stupňan, sa píše:

„V správnej rade nemocnice sedeli za rezort zdravotníctva štyria ľudia, medzi nimi napríklad spevák Michal Straka, známy pod menom Ego, dozornej rade predsedala poslankyňa Renáta Zmajkovičová (Smer). Na prípad upozornila televízia Markíza.

‚Proces obstarania CT prístroja vyvoláva pochybnosti a na tieto pochybnosti nestačí reagovať len tým, že budú odvolaní členovia správnej rady, ale musí niesť zodpovednosť aj ten, kto týchto ľudí riadi a kto týchto ľudí kontroluje,‘ povedal v pondelok podvečer premiér Robert Fico, keď vyzval Zvolenskú aj Zmajkovičovú na odstúpenie.“

Michal Straka, známy ako Ego, je slovenský raper, spieva v hudobnom štýle rap. Spolupracuje s raperom Rytmusom.

Raper Ego v skladbe Spoveď vyznáva:

„Bože, daj mi znamení. Vím, že každý môj krok je prísne strážený. Musím dávať žebrákov dole, aby som zostal na vrchole. Mám nepriateľov more. Sú proti mne, dokým im nedovolím sedieť se mnu pri jednom stole. Vtedy zrazu je všetko dobré. Myslia si, že majú tromfy, majú k*k*t konský. Vím, že idem za Nitru, za Klokočinu. Vy*e*anci za podhodenú k*k*tinu. Žijú svoju bujnú fantáziu, víš to veľmi dobre. Zato dávaš mi silu, nech robím, čo robím, vím, že nie som sám. Tento život som si nevymyslel. Toto je Boží plán. Len tebe verím, preto ti to všetko vyprávam. Si jediný, koho sa bojím, preto sa ti spovedám. Aby si, aby som, rany rozdávam, aby si, taký som, a taký zostávam. Bože, odpusť, že idem bez ľútosti. Bože, odpusť, že idem bez milosti. Môj cieľ je dobrý, aj keď plný zlosti. Bože, odpusť, že som dakedy taký sprostý. Hovado, nalaď si túto vy*e*anú vlnu, toto je vy*e*aný chudák Ego a môj brat don Klokočina Kaidžas.“

Skladba je dostupná na internete už od roku 2007. Je úplne nepochopiteľné, že takého človeka nominovalo Ministerstvo zdravotníctva SR do Správnej rady Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch.

Archív:

Michal Straka v Správnej rade nemocnice
Michal Straka v Správnej rade nemocnice.
Raper Ego na YouTube
Raper Ego na YouTube.

Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 3. 11. 2014.

Jedna odpoveď na “Ľudia by sa mali zaujímať, akých politikov volia”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *