Kategórie
Tlačové správy

Použiť nevyčerpané eurofondy na pokrytie energetickej krízy sme navrhovali už v apríli

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k použitiu nevyčerpaných eurofondov.

Podľa správ z Luxemburgu by Slovensko mohlo na boj s energetickou krízou použiť nevyčerpané eurofondy z programového obdobia 2014 – 2020.

Richard Sulík takéto riešenie inicioval ešte v apríli tohto roku. Ako minister hospodárstva navrhol kompenzovať dopady energetickej krízy z nevyužitých eurofondov a požiadal ministerku investícii V. Remišovú, aby zistila možnosti na úrovni Európskej komisie. O tom sme následne informovali aj ministerstvo financií a začali s prípravou schém štátnej pomoci.

„V auguste som vládu informoval, že schémy pre podnikateľov dokončujeme a výška pomoci bude závisieť od finančných prostriedkov, ktoré budú k dispozícii zo štátneho rozpočtu, alebo alternatívne aj z nevyčerpaných eurofondov,“ približuje K. Galek s tým, že nebyť opakovanej iniciatívy zamestnancov ministerstva hospodárstva, dnes už Slovensko nemá možnosti tieto financie včas využiť.

Poslanec za stranu SaS Karol Galek vníma vyhlásenia predstaviteľov hnutia OĽaNO ako pochvalu pre Richarda Sulíka a jeho tím.

„Vnímam pozitívne, že vláda pokračuje v našej agende a verím, že rovnako tomu bude aj pri ďalších opatreniach v boji s energetickou krízou, ktoré sme pri odchode z ministerstva nechali rozrobené, pripravené a korektne sme ich odovzdali novému ministrovi hospodárstva,“ dodáva bývalý štátny tajomník MH SR Karol Galek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *