Kategórie
Tlačové správy

Bratislava je rozmanitá

Dušan Velič je jediný kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja s podporou maďarskej národnostnej komunity.

„Bratislavský kraj bol vždy miestom, kde vedľa seba žili rôzne kultúrne, etnické i náboženské komunity, obyvatelia kraja hovorili tromi jazykmi. Tento fenomén Bratislavského kraja ho vždy robil jedinečným a vzácnym, v poslednom čase sa však akoby vytrácal. My chceme kraju vrátiť jeho európsky rozmer, ktorý mu bol vlastný, preto som rada, že nášho kandidáta na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja podporili aj naši Maďari. Dušan je človek, ktorý vie spájať, obrusuje hrany, je to pracant a tímový hráč. Mimoriadne si vážim podporu našich Maďarov, Zsolta Simona, predsedu Maďarského fóra, lebo touto podporou vzniká záväzok, že rôznorodosť nášho kraja bude opäť vytvárať jeho jedinečnosť,“ konštatovala v úvode predsedníčka strany ZA ĽUDÍ, vicepremiérka, Veronika Remišová.

Na jej slová nadviazal Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra:

„Vážim si, že v Bratislavskom kraji sú ešte ľudia a politici, ktorí vnímajú dôležitosť maďarskej komunity a chcú ju zaradiť do politického života. Ani my Maďari nemôžeme pripustiť, aby sme sa vytratili z politického diania, lebo koncepcia Maďarského fóra spočíva v spolupráci. Chcem vyzvať všetkých občanov maďarskej národnosti, našich sympatizantov, aby pri urnách 29. októbra dali hlas Dušanovi Veličovi a kandidátom, ktorých mená podporuje Maďarské fórum, strana ZA ĽUDÍ, KDH a SME RODINA.“

„Mojím cieľom je spájať, som veľmi vďačný, že sme vytvorili veľmi silný a zdravý koaličný tím, ktorého súčasťou je aj Maďarské fórum. Bratislavský kraj musí byť dobrým miestom pre život, kde sa každý bude cítiť doma,“ potvrdil štátny tajomník MIRRI a kandidát na župana BSK, profesor Dušan Velič.


Autor: strana ZA ĽUDÍ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *