Kategórie
Osobné

Na mladého katolíka spadol kríž a zabil ho

Mladíka zabil tridsaťmetrový kríž pripomínajúci návštevu Jána Pavla 2.

Brescia (Taliansko) – V blízkosti severotalianskeho mesta Brescia 24. 4. 2014 tridsaťmetrový kríž usmrtil mladého turistu. Skulptúra bola nezvyčajne zakrivená dopredu, takže postava ukrižovaného Ježiša hľadela tvárou k zemi. Krucifix vznikol pri príležitosti návštevy pápeža Jána Pavla 2. v Brescii v roku 1998. Nešťastie sa odohralo len tri dni pred jeho svätorečením.

Dvadsaťjedenročný mladík Marco Gusmini, ktorý bol na mieste mŕtvy, patril ku skupine mladých katolíkov. Ďalší človek bol ošetrený v nemocnici s ľahšími zraneniami. Od kríža sa odlomila najvyššia časť, ktorá sa zrútila na skupinu návštevníkov. O zem sa tak roztrieštila i šesťmetrová socha Ježiša Krista o hmotnosti 600 kilogramov.

Umelecké dielo bolo pôvodne umiestené na štadióne v Brescii a v roku 2005 premiestnené do hôr do dediny Cevo. Autorom je už zosnulý filmový výtvarník Enrico Job, manžel režisérky Liny Wertmüllerovej.

Ján Pavol 2. bol v nedeľu 27. 4. 2014 svätorečený spoločne s jedným zo svojich predchodcov Jánom 23. Ten pritom pochádzal z okolia Bergama, rovnako ako mladík Marco Gusmini, ktorý tragicky zomrel.

Foto:

Spadnutá skulptúra
Spadnutá skulptúra.
Marco Gusmini
Marco Gusmini.

Fotografia spadnutej skulptúry a Marca Gusminiho pochádza zo stránky Bergamo.Corriere.it.

Ďalšie foto:

Spadnutá skulptúra
Zdroj: Česká televízia, repro z YouTube.
Spadnutá skulptúra
Ďalší záber.

Zdroj: Česká televízia, Mladíka zabil tridsaťmetrový kríž pripomínajúci návštevu Jana Pavla II., 24. 4. 2014, 21.33 h, autor: ČT24, zdroj: ČTK.

Jedna odpoveď na “Na mladého katolíka spadol kríž a zabil ho”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *