Kategórie
Osobné

Katolícky extrémizmus

Bojovníci za katolícky režim.

Na dnes už zaniknutej službe Vybrali.sme pridal užívateľ s prezývkou uranf odkaz na článok z demonštrácie v Paríži. Píše:

„Viac než milión katolíckych tradicionalistov a „lefebvristov“ sa zúčastnilo veľkej demonštrácie v Paríži proti právam homosexuálov. Katolíci odsudzovali presadzovanie homomanželstiev, vysokú nezamestnanosť, vládu i sekulárny režim a volali po ustanovení katolíckeho režimu. V dave sa tiež objavovali pokriky proti novému pápežovi, ktorého konzervatívni katolíci považujú za spojenca liberálov. Proti demonštrantom polícia brutálne zasiahla, je hlásené množstvo zranených, katolíci po násilnom zásahu vyzývajú na odstúpenie ministra i prezidenta.“

Ustanovenie katolíckeho režimu je vážna a nebezpečná vec. Je to podobné ako ustanovenie fašistického režimu. Tu už ide o útok na samotný základ demokracie. Sekularizácia patrí k demokracii, a kto je proti tomu, stáva sa extrémistom v demokratickom režime.

Rímskokatolícka cirkev je postavená na monarchistickom základe. Ako organizácia môže fungovať (a aj funguje) v demokratickom režime. Katolícki tradicionalisti však snívajú o teokracii. Ak by sa im podarilo zlikvidovať demokraciu, zároveň by zlikvidovali aj všeobecné ľudské práva. Tie by nahradili katolicizmom.

Ale už nežijeme v stredoveku, už dávno neplatia náboženské privilégiá, a sekularizácia sa stala štandardom demokratickej spoločnosti.

Sloboda slova a prejavu umožňuje rovnako ako fašistom, tak aj katolíckym extrémistom, hlásať svoje názory. Mne ide len o to, aby si ľudia uvedomili riziká, ktoré sú spojené s nárastom katolíckeho extrémizmu. Extrémisti sa budú neustále pokúšať narúšať základy demokracie, budú hľadať chyby a kritizovať demokraciu.

Len aby toto ich „právo“ občanom neprerástlo cez hlavu, a extrémistom aby sa nepodarilo zlikvidovať demokraciu.

Archív:

Francúzska polícia nasadila proti odporcom homosexualizmu plyn
Uranf – Francúzska polícia nasadila proti odporcom homosexualizmu plyn.
Francúzske katolícke monarchistické hnutie Renouveau français
Francúzske katolícke monarchistické hnutie Renouveau français.
Parížania sa postavili proti „právam“ homosexuálov
Parížania sa postavili proti „právam“ homosexuálov.

Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 28. 3. 2013.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *