Kategórie
Osobné

Šírenie klamstiev o iluminátoch

Bez dôkazov je všetko divné (záhadné).

K demokracii neodmysliteľne patrí sloboda slova. A sloboda slova zaručuje, že i hlúposti sa môžu slobodne tárať.

V časopise Enigma z februára 2013, na strane 45, je uverejnený článok Londýn 2012: Stoja v pozadí olympiády tajné spoločenstvá? s podtitulom „Ovládli minuloročné olympijské hry ilumináti?“, ktorý napísala Jitka Krulcová.

V článku píše:

„Sledovali ste minuloročné olympijské hry v Londýne? A všimli ste si pritom niečo podivné? Zástancovia konšpiračných teórií áno. Sú presvedčení o tom, že športová udalosť bola spojená s tajnými organizáciami. Hovorí sa pritom predovšetkým o obávaných iluminátoch. Ako táto kontroverzná myšlienka vznikla? V podozrení sú maskoti hier, osvetlenie štadióna i samotné logo olympiády.“

Autorka v článku spomína akési vizionárske karty iluminátov:

„Tip k celej záhade sa údajne môže ukrývať v kontroverzných iluminátskych kartách – kartovej hre z roku 1995. Jednotlivé karty balíčka vyobrazujú trochu netypicky rôzne katastrofy. V jednom prípade napríklad rúcajúce sa mrakodrapy newyorských dvojičiek alebo horiacu budovu Pentagónu. Na ďalšej karte je zasa padajúca veža, ktorá nápadne pripomína vežu Big Ben. Pod ňou utekajú ľudia v odevoch vo farbách olympijských kruhov. Je to náhoda? Sú iluminátske karty akousi cynickou formou predpovedí nešťastí, za ktorými by mohli ilumináti stáť? Ako inak si vysvetliť víziu skazy dvojičiek a nešťastia v Pentagone šesť rokov pred uskutočnením teroristických útokov z 11. septembra 2001?

Čo sa malo udiať v Londýne?

Špekuluje sa, že práve iluminátske karty môžu byť dôkazom o vplyve iluminátov na významné svetové udalosti.“

Nuž, vymýšľať si hlúposti je veľmi jednoduché, a vždy sa nájdu tvoriví ľudia, ktorí dokážu bludy napísať tak, aby pre hlupákov zneli vierohodne. Cirkev z tejto ľudskej tvorivosti ťaží už tisícky rokov, a veľmi úspešne. Prečo by aj iní nemohli, však.

emotikon

Chcel by som vidieť seriózne dôkazy o tom, že pred rokom 2001 už existovali nejaké také karty iluminátov, na ktorých by bol zobrazený útok na Svetové obchodné centrum v New Yorku.

Je totiž veľmi jednoduché hovoriť po funuse. Najprv nastala udalosť, ktorú nikto nepredpokladal. A potom sa vymyslia akože nejaké karty, kde sa táto udalosť zobrazí, a do sveta sa roztrúbi klamstvo, že tie karty boli vyrobené skôr, už v roku 1995.

Archív:

Časopis Enigma
Časopis Enigma.
Vizionárske karty iluminátov
Vizionárske karty iluminátov.
ZION
ZION.

Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 17. 1. 2013.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *