Kategórie
Tlačové správy

Danuvina Alacris

Rím prichádza po Dunaji.

Replika rímskej lode

V piatok popoludní zakotví pod hradom Devín unikátna replika rímskej lode zo 4. storočia. Prostredníctvom projektu „Living Danube Limes“, ktorý je financovaný z dunajského programu Interreg, sa podarilo priniesť rímsku históriu aj na Slovensko.

Danuvina Alacris

Na privítaní rímskej lode sa zúčastní vicepremiérka a ministerka investícií Veronika Remišová, ktorej rezort program nadnárodnej spolupráce spravuje a ďalší hostia, ktorí sa na oživení rímskej histórie podieľali. Vicepremiérka sa zástupcom masmédií a prítomnej verejnosti prihovorí krátkym príhovorom.

Kedy:piatok 5. augusta 2022 okolo 15.15 h
Kde:pri Bráne slobody na Slovanskom nábreží v Devíne (pod hradom)

Program plavby rímskej veslice Danuvina Alacris

Rímska loď bude v Devíne 5. 8. V Karloveskej zátoke 6. 8. V Rusovciach (Čunove) a pri Danubiane 7. 8. V Iži 9. 8.

Piatok 5. augusta 2022
Piatok 5. augusta 2022.
Sobota 6. augusta 2022
Sobota 6. augusta 2022.
Nedeľa 7. augusta 2022
Nedeľa 7. augusta 2022.
Utorok 9. augusta 2022
Utorok 9. augusta 2022.

Účasť: vicepremiérka a ministerka investícií Veronika Remišová, národný kontrolór oprávnenosti výdavkov MIRRI za program Interreg Dunajský nadnárodný program Ivan Zemko, starostka Devína Ľubica Kolková, zástupkyňa veľvyslankyne Talianska na Slovensku Elisa Polsinelli, predseda predstavenstva BTB Vladimír Grežo a za projektových partnerov: archeologička z Mestského ústavu ochrany pamiatok v Bratislave Margaréta Musilová, vedúci Ústavu dejín a teórie architektúry a obnovy pamiatok Fakulty architektúry a dizajnu STU v Bratislave Pavol Pauliny.


Autor: MIRRI SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *