Kategórie
Tlačové správy

Nadácia SPP podporuje praktické zručnosti a vzdelávanie detí

Tento rok pomohla vybudovať aj gazdovský dvor v školskom areáli v Blatnej na Ostrove.

Zľava: Terézia Földváry, starostka obce Blatná na Ostrove a Vojtech Ferencz

Zľava: Terézia Földváry, starostka obce Blatná na Ostrove a Vojtech Ferencz.

Nadácia SPP, nezisková organizácia založená spoločnosťou SPP, každý rok finančne podporí stovky zaujímavých a prospešných projektov z oblasti vzdelávania, kultúry, životného prostredia, zdravia a sociálnej pomoci. Tento rok pomohla vybudovať aj gazdovský dvor v školskom areáli v Blatnej na Ostrove. Finančná pomoc poslúžila na postavenie oplotenia, kurínu a králikárne. Deti tak vďaka Nadácii SPP získavajú autentické prostredie, v ktorom si môžu vyskúšať starostlivosť o domáce zvieratá nenáročné na chov – sliepky a králiky.

Hlavným cieľom projektu zameraného na deti materskej školy a žiakov prvého stupňa bola podpora netradičnej metódy vzdelávania, ktorá ich bude viesť k zdravému životnému štýlu a zodpovednosti. Vďaka novému gazdovskému dvoru si deti môžu osvojiť základné pracovné zručnosti a vedomosti v otázke chovu domácich zvierat.

Radosť a nadšenie pri každodennej starostlivosti o sliepky a zajace, kŕmení, vyberaní vajíčok a pohybe na čerstvom vzduchu sú dôkazom, že projekt prináša žiakom okrem užitočných skúseností aj množstvo pekných zážitkov. Do jeho realizácie sa aktívne zapojili miestni dobrovoľníci, ktorí prispeli darovaním zvierat, králikov a nosníc.

Gazdovský dvor slávnostne otvoril predseda predstavenstva a ge­ne­rál­ny riaditeľ SPP Vojtech Ferencz, ktorý zdôraznil význam obdobných projektov pre tých najmenších.

„Sme radi, že môžeme podporovať iniciatívy, ktoré majú priamy pozitívny vplyv na deti a ich vzťah k prírode. Gazdovský dvor nie je len miestom na vzdelávanie. Je to aj priestor, kde sa žiaci učia zodpovednosti, rešpektu k poľ­no­hospo­dár­skej práci a roz­ví­ja­jú dôležité pracovné zručnosti. Verím, že tento projekt bude inšpirovať aj ďalšie školy či komunity na Slovensku.“


Na fotografii zľava: Terézia Földváry, starostka obce Blatná na Ostrove a Vojtech Ferencz, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ SPP.

Autor: SPP.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *