Kategórie
Tlačové správy

Gazdovský dvor bude v piatok sprístupnený návštevníkom

Už tento piatok, 18. októbra, sa znovu otvára obľúbená časť bratislavskej zoologickej záhrady – Gazdovský dvor s kon­tak­tnou lúkou.

Zvieratá na Gazdovskom dvore ZOO Bratislava (foto: Marek Velček)
Zvieratá na Gazdovskom dvore ZOO Bratislava (foto: Marek Velček).

Kvôli následkom povodne bol Gazdovský dvor od polovice septembra zatvorený. Vďaka úsiliu zamestnancov, mnohých dobrovoľníkov a pod­po­re ve­rej­nosti je teraz opäť pripravený privítať návštevníkov.

Gazdovský dvor
Gazdovský dvor.

Väčšina zvierat sa už vrátila do svojich výbehov. Je možné opäť vidieť sliepky, orpingtonky levanduľové, králiky a morčatá. V najbližších dňoch sa pripoja aj poníky. Kontaktná lúka bude v plnej prevádzke a návštevníci sa môžu tešiť na miniatúrne plemená oviec a kôz. Novinkou je prístrešok pre zvieratá a nový kŕmny automat, nainštalovaný v bambusovej záhrade pri vstupe na kontaktnú lúku. Výstavba týchto prvkov bola kvôli povodni pozastavená. Na Gazdovskom dvore ešte prejde obnovou jazierko, do ktorého sa po vyčistení nasadia vodné rastliny a ryby, z ktorých sa mnohé zachránili aj po povodni.

Jesenný festival v ZOO Bratislava
Jesenný festival v ZOO Bratislava.

ZOO Bratislava má pre svojich návštevníkov pripravený pestrý jesenný program. Počas víkendov sa konajú komentované kŕmenia zvierat, ktoré pokračujú do 3. novembra, vrátane školských prázdnin. Vyvrcholením sezóny bude Jesenný festival, ktorý sa uskutoční 26. – 27. októbra 2024.

Návštevou zoologickej záhrady pod­po­ru­je­te sta­rostli­vosť a och­ranu vzácnych a ohro­ze­ných ži­vo­čí­chov a ich možný návrat do di­vo­kej prí­rody. Spo­loč­nými silami tak prispie­vame k za­cho­va­niu roz­ma­ni­tosti druhov na Zemi.

Ďakujeme!


Autorka: Mgr. Alexandra Ritterová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *