Kategórie
Tlačové správy

Vzdelávajte sa na našich webinároch počas októbra

Ponúkame inovatívne vzdelávanie zamerané na podporu sociálneho a duševného zdravia detí a rodín.

Úsmev ako dar

Naše programy sú určené pre odborníkov pracujúcich s deťmi, ako aj pre rodičov, rodiny a záujemcov o náhradné rodičovstvo.

Aj počas októbra sme pre vás pripravili bohatý program.

Techniky mindfulness v práci s deťmi a mládežou

Všímavosť alebo mindfulness je séria techník, ktoré zahŕňajú zameranie sa na prítomný okamih a pokojné uvedomovanie si a prijímanie svojich pocitov, myšlienok a telesných vnemov. Často sa používa ako terapeutická technika na zvládanie stresu, úzkosti a iných emocionálnych problémov. Obohaťte svoje rodinné, terapeutické a vzdelávacie prostredie pomocou overených techník mindfulness. Webinár vám poskytne vlastný zážitok so všímavosťou ako aj nástroje na začlenenie všímavosti a reguláciu emócií do práce s deťmi a s mládežou. Naučíte sa, ako prakticky využívať konkrétne techniky všímavosti, aby ste pomohli mladým ľuďom lepšie zvládať stres a rozvíjať pozitívne vzťahy. Počet účastníkov je obmedzený.

Určené pre vychovávateľov, sociálnych pracovníkov, náhradných rodičov, profesionálnych náhradných rodičov, psychológov, psychoterapeutov, pracovníkov Centier pre deti a rodiny, pracovníkov krízových centier, pedagógov a iné pomáhajúce profesie pracujúce s rodinami a s deťmi.

22. 10. 2024 | 9.00 – 12.00 h.

Lektorka: Ing. Mária Boťanská – akreditovaná lektorka, trénerka Mindfulness MBSR, motivátorka a zakladateľka Akadémie pozitívneho života. Je lektorka a trénerka, koučka, ale v prvom rade žena, manželka a matka 3 detí. Osobnostnému rozvoju sa venuje už 17 rokov. Pomáhať ľuďom, je jej poslanie aj zmysel života. Pred časom si splnila sen a založila o.z. Akadémia pozitívneho života. Okrem školení Mindfulness pre dospelých, teenagerov aj deti je Mária aj tiež jednou z lektoriek výcviku Lektor Mindfulness pre deti a mládež – akreditovaný kurz MŠ SR.

Maximálny počet účastníkov: 49 osôb.
Cena: 49 €/osoba.

Registrovať sa

Flash technika pre spracovanie náročného alebo traumatického zážitku

Prichádzate v práci do kontaktu s ťažkými ľudskými osudmi? Ťažia vás spomienky na kritické situácie? Ich potláčanie nie je dlhodobo prospešným riešením pre vaše duševné a fyzické zdravie. Dovoľte si postarať sa o seba a spracovať ich zdravým spôsobom, tak, aby tieto zážitky neohrozovali vašu pohodu. Spoznáte jednu z najmodernejších techník na spracovanie zaťažujúcich zážitkov. Zažijete zdravé spracovanie vášho zážitku, v bezpečí domova, bez potreby hovoriť o ňom pred skupinou, pod vedením skúseného EMDR terapeuta. Na webinár je vhodné mať vopred pripravený zaťažujúci zážitok/spomienku, ktorú by ste radi spracovali. Počet účastníkov je obmedzený na 30.

Určené pre vychovávateľov, sociálnych pracovníkov, náhradných rodičov, profesionálnych náhradných rodičov, psychológov, psychoterapeutov, pracovníkov Centier pre deti a rodiny, pracovníkov krízových centier, pedagógov a iné pomáhajúce profesie pracujúce s rodinami a s deťmi.

25. 10. 2024 | 9.00 – 12.00 h.

Lektor: Mgr. Ivan Vyskočil – je psychológ, EMDR supervízor, traumaterapeut a kouč.» Jeho 4,5 ročný výcvik v „Na človeka zameranej psychoterapii“ absolvoval v Brne, Neskôr si obľúbil integratívne prístupy, ktorých účinnosť je doložená výskumom a vychádzajú z poznatkov neurovied (o fungovaní mozgu). Najprv študoval „Na emócie zameranú psychoterapiu“, následne výcvik v metóde EMDR a psychotraumatológii. Je certifikovaný supervízor, t.j. poskytuje konzultácie ďalším EMDR terapeutom. V rodine traumaterapií sa neustále vzdeláva (TIR, Brainspotting, IFS).

Maximálny počet účastníkov: 30 osôb.

Registrovať sa

Kritické myslenie pre deti, rodičov aj odborníkov

Naučte sa ako s deťmi hovoriť o kritickom myslení, ako vyhodnocovať kvalitu informácií a ako prijímať informované rozhodnutia. Odhalíte stratégie, ktoré ľudia často zneužívajú pre vyvolanie silných emócií a ovplyvnenie kritického úsudku, osvojíte si nástroje na rozhodovanie sa samostatne alebo s deťmi a zároveň pochopíte bežné chyby v ľudskom úsudku, ktorým sa dá vyhnúť.

Určené pre vychovávateľov, sociálnych pracovníkov, náhradných rodičov, profesionálnych náhradných rodičov, psychológov, psychoterapeutov, pracovníkov Centier pre deti a rodiny, pracovníkov krízových centier, pedagógov a iné pomáhajúce profesie pracujúce s rodinami a s deťmi.

31. 10. 2024 | 9.00 – 12.00 h.

Lektor: Mgr. Jakub Kobella – vysokoškolské štúdium absolvoval na Masarykovej univerzite v Brne štúdiom sociológie, kde sa venoval najmä urbánnym a kultúrnym štúdiám či kvantitatívnemu sociálnemu výskumu. Najformatívnejšou súčasťou jeho života bola debatná komunita, ktorej súčasťou je už dvanásť rokov. V radoch Slovenskej debatnej asociácie si prešiel všetkým od súťažnej debaty po dobrovoľnícku a profesionálnu časť.

Cena: 39 €/osoba.

Registrovať sa


S priateľským pozdravom

Štefan Adamjak
výkonný riaditeľ
Úsmev ako dar

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *