Kategórie
Tlačové správy

Richard Takáč prevzal plnú zodpovednosť za procesy v PPA

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita k akreditácii PPA.

Predĺžením akreditácie pre Pôdohospodársku platobnú agentúru (PPA) berie minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč na seba plnú zodpovednosť. Uviedla to strana Sloboda a Solidarita (SaS).

„Minister Richard Takáč nezmyselne útočí na opozíciu, ktorá si robí len svoju robotu. Keďže on odmieta komunikovať s poľnohospodármi, pre ktorých je plánovanie nevyhnutné, je prirodzené, že sme sa v ich mene dopytovali na udelenie akreditácie pre PPA. Minister tak urobil až po apele opozície a na poslednú chvíľu. Je to nielen neseriózne voči všetkým poľnohospodárom, ale aj voči celému sektoru. Procesy prideľovania dotácií v PPA však stále so sebou nesú legitímne pochybnosti a otázky. Richard Takáč tak dnes na seba prevzal plnú zodpovednosť za fungovanie PPA,“ povedal poslanec NR SR a tímlíder SaS pre pôdohospodárstvo Alojz Hlina.

Podľa Alojza Hlinu musí vláda a konkrétne aj rezort pôdohospodárstva rátať s dôslednou kontrolou EÚ pri nakladaní s eurofondmi.

„Richard Takáč však zatiaľ za svoj mandát zvládol vypísať výzvu za prostriedky EÚ na podporu živočíšnej výroby, v ktorej, ak chcete uspieť, musíte si kúpiť ten najdrahší kombajn. Toto dáva logiku len v smeráckom vesmíre, ale nie v tom európskom a verím, že ani nie v tom našom slovenskom. Minister musí preto rátať s tým, že ak rozdeľuje peniaze európskych poplatníkov, tak sa bude aj EÚ bude hlásiť o kontrolu svojich financií,“ doplnil Alojz Hlina.


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *