Kategórie
Tlačové správy

Prezident Pellegrini musí prijať demisiu Dolinkovej

Priznala, že konsolidácia zdevastuje zdra­vot­níc­tvo.

Tlačová správa strany Sloboda a So­li­da­ri­ta k od­stú­pe­niu Zuzany Do­lin­ko­vej.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) po­va­žu­je od­stú­pe­nie Zuzany Dolinkovej z postu mi­nis­ter­ky zdra­vot­níc­tva za vý­sle­dok nezvládnutia rie­še­nia problémov v zdra­vot­níc­tve. Zá­ro­veň vyzýva pre­zi­den­ta, aby jej demisiu prijal.

„Po odstúpení ministerky Zuzany Dolinkovej sme volali už od leta. Priniesli sme päť kon­krét­nych dô­vo­dov, pre ktorú ju mal od­vo­lať Robert Fico. Či už to bol chaos vo Fa­kul­tnej ne­moc­ni­ci v Tren­čí­ne, ban­krot VšZP alebo nedostupný ambulantný sektor. Teraz k tomu pribudol ďalší dôvod a to hroziace výpovede tisícov lekárov. To bol posledný klinec do rakvy neschopnej ministerky Dolinkovej. Pani ministerka sa totiž absolútne nebila za svoj rezort a až dnes verejne priznala, že schválená kon­so­li­dá­cia bude mať devastačný dopad na občanov Slovenska a bude viesť ku kolapsu zdra­vot­níc­tva. Keď sme na to upo­zor­ňo­va­li ako opozícia, útočil na nás Fico, Danko a Šutaj Eštok. Ten Eštok, ktorého vlastná nominantka teraz potvrdila slová opozície,“ povedal pred­se­da SaS Bra­nislav Gröhling.

„To už je čo, keď ministerka zdravotníctva odstupuje pre to, že konsolidácia, ktorú včera prijala koalícia a pri ktorej si všetci poslanci Smeru, Hlasu a SNS tak svorne zatlieskali, zruinuje zdra­vot­níc­tvo na Slo­ven­sku? Sku­toč­ne gra­tu­lu­jem tejto vládnej ko­a­lí­cii!“ dodal Gröhling.

Strana SaS vyzvala prezidenta Petra Pelle­gri­ni­ho, aby pri­jal demisiu Zuzany Dolinkovej.

„Za rok vo funkcii totiž nespravila absolútne nič. Do pani ministerky sme vkladali veľké nádeje, keďže prišla z ambulantného sektora. Problém je, že ani jeden zo svojich predvolebných sľubov nerealizovala. To, čo sa momentálne deje vo Fa­kul­tnej ne­moc­nici v Tren­číne je len špičkou ľa­dovca. Pani Dolinková nemala podporu premiéra. Zdra­vot­níc­tvo ne­bo­lo premiérskou témou, ale naopak vláda dávala priestor a po­li­tickú pod­po­ru Kotlárovi a kon­špi­rá­to­rom, čím pod­ko­pá­va­la nohy celému sektoru,“ povedal posla­nec NR SR za SaS Tomáš Szalay.

„Dovolíme si vyzvať aj premiéra Roberta Fica, aby na post ministra zdravotníctva dosadil niekoho, kto rezortu naozaj rozumie a má silu urobiť aj nepopulárne opatrenia. Zdravotníctvo potrebuje rázny rez. Nie nejaké placebo, harmančekový čaj alebo penicilín,“ uviedol tímlíder SaS pre zdravotníctvo Tomáš Szalay, ktorý upozornil aj na program SaS, v ktorom sa nachádza veľa aktuálnych riešení.

Zároveň deklaroval, že ako člen zdravotníckeho výboru je pripravený novému ministrovi alebo ministerke pomôcť so zlepšením zdravotníctva na Slovensku.


Záznam si môžete pozrieť na Facebooku.

Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *