Kategórie
Tlačové správy

Vyzývame Pellegriniho, aby vetoval vyššie dane

Zvážime podanie na Ústavný súd SR.

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita k schvá­le­niu kon­so­li­dač­né­ho ba­lí­ka.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva pre­zi­den­ta Petra Pellegriniho, aby vetoval kon­so­li­dač­ný ba­lí­ček. Zá­ro­veň avizuje, že zváži podanie na Ústavný súd SR, keďže pri schva­ľo­va­ní boli obídení tak sociálni partneri ako aj medzi­re­zor­tné pri­po­mien­ko­vé ko­na­nie.

„Slovákov čaká najväčšie zdražovanie v histórii! Koalícia sa mesiace len háda, uráža ženy, pomáha zločincom a kašle na ľudí. Dnes všetkým Slovákom predražila život. Balík schválili expresne rýchlo, bez poriadnej diskusie či prípravy, aby si ľudia ani nevšimli, čo tam je. Ficove zdieranie pocítime všetci. Zabolí každého občana a predraží mu život. Slovenská ekonomika sa musí pripraviť na zlé časy. Podľa odborníkov Ficov balík zníži ekonomický rast a vďaka tomu Slovákov nečaká ani veľký rast platov. Chceme vyzvať prezidenta Petra Pellegriniho, aby si stál za svojimi predvolebnými sľubmi o lacnejších potravinách a cenách energií, a tento konsolidačný balíček vetoval,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Branislav Gröhling zároveň deklaroval, že SaS spraví všetko preto, aby sme toto Ficove zdražovanie zastavili.

„Zvážime preto podanie na Ústavný súd SR. Budeme sa rozprávať aj s našimi opozičnými partnermi,“ doplnil Gröhling.

„Podnikateľské prostredie sa dnes stalo oficiálnym triednym nepriateľom tejto vládnej koalície. Slovensko čaká najväčší daňový šok v jeho novodobej histórii. Okrem transakčnej dane, ktorá bude mať devastačné dopady nielen na firmy, ale aj na neziskové organizácie a charity, pocítia dnešné hlasovanie všetci občania na Slovensku, ktorým zdražejú potraviny najviac spomedzi všetkým krajín EÚ. Koalícia sa svojimi hlasmi podpísala pod devastačné kroky pre slovenskú ekonomiku. Poškodí podnikateľské prostredie, zhoršíte podmienky živnostníkom, zníži pracovné príležitosti a všetkým ľudom zvýši dane. Výsledkom bude vysoká inflácia, nízky ekonomický rast, viac nezamestnaných a vyššie ceny všetkého, pričom deficity ostanú vysoké a investície poklesnú. Sme nahnevaní kvôli každému občanovi, každej firme a každému mladému človeku, pre ktorých toto opatrenie bude poslednou kvapkou pri rozhodovaní o odchode zo Slovenska. Nastáva zdražovanie, chaos a chudobná krajina. A ruka v ruke s tým ide urážanie žien. Toto je výsledok roku Ficovho vládnutia,“ uzavrel podpredseda SaS Marián Viskupič.


Celú tlačovú besedu nájdete na Facebooku.

Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *