Kategórie
Tlačové správy

Občanov čakajú vysoké ceny energií

Vyzývame vládu, aby pred­sta­vi­la adres­nú po­moc.

Tlačová správa strany Sloboda a So­li­da­ri­ta k oča­ká­va­ným ce­nám energií.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva vládu a mi­nis­ter­ku hospo­dár­stva, aby pred­sta­vili adresnú pomoc s ce­nami energií na bu­dú­ci rok.

„Ceny energií pôjdu hore. V prípade plynu to bude viac ako 30 %. U nie­kto­rých ľudí to môže byť aj 400 eur ročne. A to iba preto, že v štát­nom roz­poč­te sa už ne­po­čí­ta so zastro­po­va­ním cien plynu. Musí však existovať aspoň adresná pomoc pre so­ciálne slabších. Okrem toho, že najviac pocítia dopady kon­so­li­dač­né­ho balíčka vo svo­jich pe­ňa­žen­kách, ceny energií ich môžu zruinovať. Žiaľ, aká­koľ­vek adresnosť, o ktorej dnes ho­vo­rí­me a ktorú po­ža­du­je­me, tak dodnes nebola žiadnym spôsobom pred­sta­ve­ná. Preto si do­vo­lí­me aj z tohto miesta ape­lo­vať na mi­nister­stvo hospo­dár­stva, vyzvať vládu Slo­ven­skej re­pub­li­ky, aby aj formou uzne­se­nia zaviazala dnes ne­vi­di­teľ­nú ministerku hospo­dár­stva pani Sakovú, aby pred­sta­vila schému adresnej pomoci a ur­čila, akým spô­so­bom sa táto pomoc dostane k ľuďom,“ uviedol posla­nec NR SR za SaS a tím­lí­der strany pre hospo­dár­stvo Karol Galek.

Strana SaS apeluje na ministerku hospo­dár­stva Denisu Sakovú, aby zaviedla a nasta­vila adresnosť ener­go­po­mo­ci na budúci rok tak, aby sa dostala k občanom, ktorí ju naozaj potrebujú.

„Faktúra za plyn má ísť pre slovenské domácnosti hore o 400 eur, no vláda sľubuje na dotáciách 40 eur. Takto predvolebné sľuby politikov súčasnej vlády naozaj nezneli. Veď si len spomeňme na predvolebné sľuby o lacnejších potravinách či energiách. Realita je však taká, že miesto pokoja tu máme chaos a zdražovanie, ktoré sa dotkne úplne každého. Navyše, konsolidačný balíček zvýši ceny prakticky všetkého, zaťaží firmy novými daňami, zlikvidujeme slovenským podnikateľov a vyženie Slovákov za nákupmi do okolitých krajín,“ uzavrel Karol Galek.


Celú tlačovú besedu nájdete na Facebooku.

Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *