Kategórie
Tlačové správy

Vyzývame Dolinkovú, aby začala komunikovať s lekármi a sestrami

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita k výzve pre ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú, aby začala komunikovať s lekármi a zdravotnými sestrami. Ak s tým má problém, nech sa stretne so zástupcami opozície, aby jej tlmočili problémy a požiadavky sektora.

„Zdravotníctvo je krok od kolapsu. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa však schováva a nekomunikuje s nikým. Lekári a sestry žiadajú ministerku o stretnutie, tá im však úplne absurdne neodpovedá. Výpoveďou pritom hrozia tisíce lekárov a zdravotných sestier. Táto situácia je neprijateľná a zasiahnuť by mal už aj samotný premiér Robert Fico. Je predsa nemysliteľné, aby na kresle ministerky toleroval niekoho, kto si odmieta plniť svoje úlohy a komunikovať s odborárarmi a predstaviteľmi svojho rezortu. Aj toto je dôkaz, že musí ministerka Dolinková čím skôr skončiť, inak skolabuje celé zdravotníctvo,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Tímlíder SaS pre zdravotníctvo Tomáš Szalay vyzýva ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú, aby sa zobudila a začala pracovať.

„Ak má pani ministerka problém stretnúť sa so sestrami a lekármi, žiadame ju o stretnutie my. Budeme jej tlmočiť problémy a požiadavky sektora. Zároveň opakovane predkladáme riešenia na vzniknuté problémy v zdravotníctve, ktoré Zuzana Dolinková nepochopiteľne ignoruje,“ doplnil Tomáš Szalay.

Jana Bittó Cigániková zároveň žiada Zuzanu Dolinkovú, aby spravila všetko pre lepšiu finančnú situáciu zdravotných sestier.

„Prestaňte šetriť na sestrách, toto je neakceptovateľné. Už teraz nám zdravotné sestry odchádzajú do zahraničia. Ďalšie škrty v ich platoch budú znamenať masívny exodus. Taká ministerka, ktorá sa nebije za svoj rezort, by nemala zostávať vo svojej funkcii ani minútu,“ uzavrela Cigániková.


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *