Kategórie
Tlačové správy

Rudolf Huliak musí niesť za svoje reči následky

Podávame návrh na discipli­nár­ne stí­ha­nie.

Tlačová správa strany Sloboda a Solida­ri­ta k po­da­niu discipli­nár­ne­ho návrhu voči Rudolfovi Huliakovi.

Poslankyňa Národnej rady SR Mária Kolíkova za stranu Slo­bo­da a So­li­da­ri­ta (SaS) po­dá­va návrh na za­ča­tie dis­cipli­nár­neho stí­ha­nia poslanca Rudolfa Huliaka pre závažné po­ru­še­nie posla­nec­kého sľubu. Zároveň navrhuje, aby Man­dá­tový a imu­nitný výbor NR SR odporučil národnej rade, aby poslancovi Huliakovi navrhla vzdať sa funkcie poslanca.

Rudolf Huliak v rozhovore pre eReport, ktorý sa uskutočnil 25. 9. 2024, povedal: „Mária Kolíková zavraždila generála Lučanského v base.“

„Toto je za hranicou toho, čo je prijateľné v demo­kra­tic­kej spo­loč­nosti a čo je ak­cep­to­va­teľ­né v po­li­tic­kej súťaži medzi politickými oponentmi. Rudolf Huliak ma označuje za človeka, ktorý spáchal vraždu Milana Lučanského, napriek tomu, že je preukázané a právoplatne skončené vyšetrovanie so záverom, že prišlo k tragickému úmrtiu bez cudzieho zavinenia. Bodku za tým dal v júli tohto 2024 aj generálny prokurátor. Rudolf Huliak klame a používa lož o vražde generála Lučanského. Toto je hrubá čiara, ktorá bola prekročená. Som presvedčená, že sa k tomu musí postaviť aj Mandátový a imu­nitný výbor NR SR a vyvodiť politickú zodpovednosť voči poslancovi Huliakovi. Podávame preto návrh, aby bol poslanec Huliak stíhaný podľa § 135 písm. c) zákona o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. v znp pre závažné porušenie poslaneckého sľubu poslanca Národnej rady,“ uviedla pod­pred­sed­níčka SaS Mária Kolíková.

„Je na mieste, aby Národná rada určila jasné hranice, čo je a čo nie je prijateľné v politickom boji. Hulvátske výroky Rudolfa Huliaka nepatria do spoločnosti, kde si ctíme dobré mravy, slušnosť voči ženám a zákony,“ uzavrela Mária Kolíková, ktorá pri­po­me­nu­la petíciu ‚Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien‘. „Nenávisť k ženám nesmie mať miesto nielen v parlamente, ale ani kde­koľ­vek inde. Vyzývam mužov a ženy, aby sa k nám pridali,“ doplnila.


Celú tlačovú besedu nájdete na Facebooku.

Príloha: Návrh na začatie dis­ci­pli­nár­neho stí­ha­nia poslanca Ná­rod­nej rady SR. Vo for­má­te .docx.

Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *