Kategórie
Tlačové správy

Poslankyne spustili petíciu „Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien“

Tlačová správa strany Sloboda a So­li­da­ri­ta (SaS).

Petícia pod názvom Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien

Poslankyne Národnej rady SR Martina Holečková, Mária Kolíková a Vla­di­míra Mar­cin­ková spustili petíciu „Po­vedz­me nie urážkam a po­ni­žo­va­niu žien“. Rea­gujú ňou na sprá­va­nie poslanca Rudolfa Huliaka voči ženám a na ce­lo­spo­lo­čen­skú potrebu ohradiť sa voči ta­kým­to pre­ja­vom.

„Už viac nemôžeme tolerovať hrubé a neslušné správanie vládnych pred­sta­vi­te­ľov voči ženám. Slová sú len krokom od činov, ktoré môžu viesť k ná­si­liu, či už doma alebo na ulici. Ak re­zig­nu­je­me na slušnosť a ne­ohra­dí­me sa ako spo­loč­nosť voči mužom ako je Rudolf Huliak, ticho ak­cep­tu­je­me a prizná­va­me, že takéto sprá­va­nie je nor­mál­ne,“ uviedla poslan­ky­ňa parla­men­tu Martina Holečková.

„Nenávisť k ženám nesmie mať miesto nielen v parlamente, ale ani kdekoľvek inde. Musíme odsúdiť akýkoľvek útok voči ženám na Slovensku. Začína to ponižovaním, pokračuje násilím, domácim aj znásilnením. Ako signatárky petície požadujeme okamžité ospravedlnenie od poslanca NR SR Rudolfa Huliaka za jeho hulvátske a hrubé slová, ktorými urazili všetky ženy. Žiadame koalíciu, aby nezneužívala moc na útoky proti ženám, ale naopak tieto útoky zastavila,“ doplnila podpredsedníčka SaS Mária Kolíková.

Podľa signatárky petície poslankyne Vladimíry Marcinkovej sa ženy teraz musia spojiť.

„Spojme sa proti vulgárnemu a nenávistnému správaniu gro­bia­nov v po­li­ti­ke. Pri­po­jiť sa môžu všetci, ktorí upred­nos­tňu­jú argu­menty a slušnosť pred pri­mi­ti­viz­mom a mi­zo­gý­niou. Veríme, že touto petíciou spustíme verejnú diskusiu o man­ti­ne­loch ko­mu­ni­ká­cie v po­li­tike a za­cho­vá­vaní ľudskej dôstoj­nosti aj napriek po­li­tic­kému zápasu,“ uzavrela Vladimíra Mar­cin­ko­vá zo SaS.


Petíciu nájdete na stránke Petície.com pod názvom: Po­vedz­me nie urážkam a po­ni­žo­va­niu žien.

Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Jedna odpoveď na “Poslankyne spustili petíciu „Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien“”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *