Kategórie
Tlačové správy

SNS vyháňa turistov a dovolenkárov preč zo Slovenska

Štátny tajomník Harbuľák by mal odísť.

Tlačová správa strany Sloboda a So­li­da­ri­ta – reakcia na kon­so­li­dač­né opatrenia, ktoré sa dotknú ho­te­lie­rov.

Podpredseda strany Sloboda a So­li­da­ri­ta (SaS) Marián Viskupič vyzval štátneho tajom­níka rezortu športu a cestov­ného ruchu Mareka Harbuľáka, aby sa vzdal funkcie. Vládou navrhované zvýšenie DPH pre ho­te­lie­rov podľa neho zlikvi­du­je sektor a to je v priamom rozpore s tým, o čo sa Harbuľák ako od­bor­ník snažil.

„Ak sa zvýši daň na ubytovacie služby na 23 percent, hotelierom hrozí strata kon­ku­ren­cie­schop­nosti,“ skonšta­to­val posla­nec a pod­pred­se­da SaS Marián Viskupič. „O prácu môže prísť 10 – 15-tisíc ľudí, ktorí dnes pracujú v cestov­nom ruchu. Toto nie je kon­so­li­dá­cia, ale likvi­dá­cia,“ upo­zor­ňuje.

Podľa Viskupiča SNS vyháňa turistov a do­vo­len­ká­rov preč zo Slo­ven­ska.

„Andrej Danko môže vyrobiť aj štyri ministerstvá, pokojne postaviť aj do stredu Dunaja, ale takýmito krokmi vlády sa cestovný ruch zruinuje. Takýmto zvýšením dane zrazí Robert Fico s Andre­jom Dankom cestovný ruch na Slo­ven­sku na ko­le­ná,“ po­ve­dal posla­nec.

Podľa neho takéto drastické navýšenie DPH ne­za­bez­pe­čí vyšší výber dane, ale naopak, za následok bude mať prechod prevádzok do čiernej eko­no­miky. Viskupič tiež podotkol, že nová zvýšená sadzba DPH v uby­to­va­cích službách bude druhou naj­vyš­šou v Eu­róp­skej únii a va­ru­je, že Slo­ven­sko tak príde o kon­ku­ren­cie­schop­nosť.

„Chcem vyzvať pána štátneho tajomníka Mareka Harbuľáka, nech zváži svoje ďalšie pôsobenie na mi­nister­stve športu a cestov­ného ruchu, pre­tože to, čo sa ide stať s DPH je popretím jeho celo­ži­vot­nej od­bor­nej práce a snahy o to, aby cestovný ruch na Slo­ven­sku prospe­ro­val,“ uzavrel Marián Viskupič.


Celú tlačovú besedu nájdete na Facebooku.

Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *