Kategórie
Tlačové správy

Prvý ročník Behu Slnečnicami

V Petržalke už túto nedeľu štartuje prvý roč­ník Behu Slneč­ni­ca­mi.

Prvý ročník Behu Slnečnicami
Prvý ročník Behu Slneč­ni­ca­mi.

Účastníci a návštevníci podujatia sa môžu tešiť na za­u­jí­ma­vé atrakcie, ale aj na 6 sa­mo­stat­ných bežeckých ka­te­gó­rií pre ma­lých aj veľ­kých.

Beh Slnečnicami je dobročinný beh, ktorý prináša do Slneč­níc v mestskej časti Bra­tislava-Petržalka po­du­ja­tie, ktoré spojí šport, zábavu a pod­po­ru lokálnej, neustále sa rozrasta­jú­cej ko­mu­nity. Po­du­ja­tie je určené pre širokú verej­nosť bez ohľadu na fy­zickú zdatnosť a be­žecké skú­se­nosti, pri­čom cie­ľová sku­pina sú pre­do­všet­kým deti a mlá­dež.

Vítaní sú účastníci a návštevníci z celej Bra­tislavy a ši­ro­ké­ho okolia. Vízia orga­ni­zá­to­rov je, že tento 1. roč­ník sa stane základom pre ďalšie úspešné roč­níky a pôjde ruka v ruke s po­kra­ču­jú­cim rozvo­jom Slnečníc, Petržalky a hlav­ného mesta. Výťažok z po­du­ja­tia bude po­u­žitý na dobro­čin­né účely, pri­čom bene­fi­cien­tmi budú spádové materské školy pre oby­va­te­ľov Slnečníc.

Ako uvádza jeden z organizátorov behu, Juraj Mravec: „Výťažok zo štar­tov­ného bude rozde­lený medzi materské školy Turnianska 6 a 10, Bzovícka, Fialová. Naším cieľom je pre tento rok pod­po­riť petržalské materské školy v okolí Slnečníc, ktoré re­a­li­zu­jú tak­tiež via­cero záujmových aktivít pre deti, ktoré školy navšte­vu­jú.“

Mapa trasy prvého ročníka Behu Slnečnicami
Mapa trasy prvého ročníka Behu Slneč­ni­ca­mi.

Vďaka partnerom podujatia budú návštevníkom k dispo­zí­cii aj zá­bav­né atrak­cie ako napríklad ma­ľo­va­nie na tvár, mega block (LEGO zóna), auto­škola pre deti, 5 sú­ťaž­ných stanovíšť, skákacie hrady, hasičské auto alebo tom­bola, ktorej hlavná výhra je za­po­ži­ča­nie auto­mo­bilu na ví­kend s plnou nádržou. Registrácia online je možná do štvrtka 26. 9. 2024. Po tomto dátume sa bude dať prihlásiť aj na mieste v deň pretekov. Všetky potrebné in­for­má­cie nájdu zá­u­jem­co­via a zá­u­jem­ky­ne na www.beh­slnec­ni­ca­mi.sk.


Autor: Juraj Mravec, koordinátor Behu Slnečnicami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *