Kategórie
Tlačové správy

Vzdelávajte sa na našich webinároch počas jesene!

Témy: domáce násilie a šikana.

Úsmev ako dar

Milí priatelia,
dúfame, že ste mali krásne leto plné obo­ha­cu­jú­cich zá­žit­kov a že sa spolu s nami tešíte na je­seň plnú vzde­lá­va­nia s Úsme­vom. Pripravili sme pre vás bohatý program a nasle­dovné novinky.

Rozbehli sme spoluprácu s domácimi aj zahraničnými ex­per­tmi. Pri­ná­ša­me ešte viac know-how a prak­tic­kého vzde­lá­va­nia v obľú­be­nej webi­ná­ro­vej forme.

Na niektoré webináre je z dôvodu veľkej inter­akti­vity ob­me­dze­ný počet účastníkov – ne­ča­kajte preto prosím s re­gistrá­ciou.

Kvôli automatizácii objednávok uzatvárame registráciu na webinár vždy 48 hodín pred jeho re­a­li­zá­ciou – o dôvod viac, ne­od­kla­dať registráciu. Tešíme sa na vás!

Domáce násilie – práca s obeťami aj s pá­cha­teľ­mi

Spoznajte výzvy, prípadové štúdie a osvedčené postupy pri komunikácii a práci s obeťami aj páchateľmi domáceho násilia. Získate poznatky o psychologickom vplyve domáceho násilia, o intervenciách a terapeutických prístupoch na uzdravenie a rehabilitáciu aj o stratégiách účinnej práce s prípadmi domáceho násilia s cieľom zabrániť ďalšiemu zneužívaniu.

Určené pre sociálnych pracovníkov, psychológov, psychoterapeutov, pracovníkov Centier pre deti a rodiny, pracovníkov krízových centier, pedagógov a iné pomáhajúce profesie pracujúce s rodinami a s deťmi.

26. 9. 2024 | 9.00 – 12.00 h.

Lektorka: Mgr. Magda Biznárová – psy­cho­lo­gička, tera­pe­utka

  • Absolventka Magisterského štúdia v odbore Psychológia na Univerzite Komenského v Bratislave.
  • Postgraduálne štúdium na Georgetown Univesity v USA a University of Stadtschlaining v Rakúsku.
  • Dlhodobý terapeutický výcvik TPO podľa Jiřiny Prekopovej.
  • Pracovné skúsenosti s psychiatrickým pacientmi, utečencami, ale aj bežnou populáciou: nezamestnanými, rodinami v kríze, študentmi a deťmi.

Cena: 39 €/osoba.

Registrovať sa


Šikana nikdy nie je OK

Šikana sa zdá byť čoraz rozšírenejším fenoménom. Ako o nej s deťmi hovoriť individuálne aj v kolektíve, ako podporiť obete aj páchateľov šikanovania, ako šikanovaniu predchádzať a ho riešiť. Ako porozumieť „páchateľom“ šikany, ich motívom a možným dopadom takýchto zážitkov na ďalší život páchateľov aj obetí.

Určené pre vychovávateľov, sociálnych pracovníkov, náhradných rodičov, profesionálnych náhradných rodičov, psychológov, psychoterapeutov, pracovníkov Centier pre deti a rodiny, pracovníkov krízových centier, pedagógov a iné pomáhajúce profesie pracujúce s rodinami a s deťmi.

1. 10. 2024 | 9.00 – 12.00 h.

Lektor: Mgr. Miroslav Schlesinger

  • Vyštudoval na Trnavskej univerzite v Bratislave a pokračoval v štúdiu gestalt pedagogiky, mentoringu a koučingu. Veľkú časť svojho profesionálneho a osobného života zasvätil psychológii, liečebnej pedagogike a osobnostnému rozvoju, pričom využíva techniky canisterapie, dramaterapie a arteterapie.
  • Je tiež trénerom bojových umení a odborníkom v oblasti prevencie kriminality.
  • Jeho projekty boli už štyrikrát zaradené medzi naj­lep­šie v Eu­róp­skej únii a v roku 2018 bol jeden z nich oficiálne zaradený medzi 20 naj­úspeš­nej­ších v EÚ. Publi­ko­val v rôznych odborných pe­rio­di­kách a je autorom viac než dvad­sia­tich publi­ká­cií.

Cena: 39 €/osoba.

Registrovať sa

S priateľským pozdravom

Štefan Adamjak
výkonný riaditeľ
Úsmev ako dar


Našu pomoc rodinám a aktivity môžete sle­do­vať aj na so­ciál­nych sieťach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *