Kategórie
Humanistická pomoc

Odolnosť ako superschopnosť

Septembrové vydanie časopisu Nota Bene.

Obálka časopisu Nota Bene (september 2024)
Obálka časopisu Nota Bene (sep­tem­ber 2024).

V živote každého z nás nastanú situácie, pod ktorých vplyvom sa môžeme zložiť ako domček z karát. Obzvlášť za­ťa­žu­jú­ce je obdobie, keď jednu krízu strieda druhá.

V takých situáciách hľadáme ventil v podobe športu, terapie, či oddychu. Je však jedna vlastnosť, ktorá nám pomáha prežiť ťažké chvíle o niečo ľahšie. Reziliencia, či odolnosť, je akousi super­schop­nosťou, ktorej sa vieme naučiť. V novom čísle nájdete príbehy silných ľudí, nepriazeň osudu, ale aj návod, ako si osvojiť odolnosť.

„Dnes to nejde, ale zajtra bude nová prí­le­ži­tosť“

Nášho predajcu Martina môžete už vyše pol roka zastihnúť pred bra­tislav­skou Hlavnou poštou. Do centra cestuje z mestského útulku na Hradskej, kde mo­men­tálne býva.

Keď prišiel o bývanie a kvôli zdraviu si nemohol nájsť prácu, prišiel do Nota Bene.

Martin je veľkým milovníkom zvierat. Od leguánov, cez papagáje a tarantuly, choval už takmer všetko. Ako sám žartovne vraví, nemal snáď len škorpióna a psa. Celý roz­ho­vor s Marti­novým po­zi­tív­nym prístupom k životu si pre­čí­tate len v novom čísle Nota Bene.

Náš tip: Železný muž

3,8 kilometra plávanie, 180 km na bicykli a 42 km behu. Toto všetko musí človek zdolať v súťaži Ironman počas jedného dňa. Športový novinár Peter Buček absol­vo­val súťaž už šesť­krát, pričom s pretekami začal krátko po šesť­de­siatke.

Čo pomáha zvládnuť ťažké chvíle vám? Budem vďačná, ak mi váš tip na­pí­še­te e-mailom.

Anna Augustínová
fundraiserka
OZ Proti prúdu
anna.augustinova@notabene.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *