Kategórie
Humanistická pomoc

Návšteva školy pokojne, bez hanby

Nástup do školy detí z chudobných rodín je kom­plex­ný problém.

Späť do školy
Späť do školy.

Milí priatelia,
tisícky slovenských rodín aktuálne pre­ží­va stres z toho, koľko opäť zapla­tia pri ná­ku­pe škol­ských potrieb a iných výdavkov spo­je­ných s po­vin­nou škol­skou do­chádzkou.

Nástup do školy je aj pre bežné rodiny jedným z naj­ťaž­ších období v roku. Začiatok školského roka už nie je len o kru­židle, zošite či peračníku, ale aj o to­pán­kach, v kto­rých treba do školy chodiť, školskej taške, pre­zúv­kach a po­plat­koch za učeb­nice cudzieho jazyka, pra­cov­ných zošitov, ZRPŠ, vy­da­nie či­po­vej karty a nákla­doch na mestskú dopravu. Pri zvy­šu­jú­cich sa cenách to často pod 100 € na jedno dieťa ne­dáte.

Ešte náročnejšie je to pre deti z takmer 200 rodín, ktoré ak­tu­ál­ne spre­vá­dza­me. Zoznámte sa so Se­bas­tiá­nom, Michalom, Lukášom a Bo­ri­som, ktorých to v sep­tem­bri čaká.

Podporte ich

Nástup do školy detí z chudobných rodín je komplexný problém, ktorý extrémne za­ťa­žuje nielen psy­chiku rodičov, ale žiaľ aj psy­chiku ich detí. Duševné zdravie detí je naj­dô­le­ži­tej­ším fak­to­rom, ktorý v škole ovplyv­ňuje ich aka­de­mický výkon, sociálnu interakciu a cel­ko­vú po­ho­du.

Dnes, pred začiatkom školského roka, vás prosíme o pomoc a pod­poru pre kon­krétne deti. Vaša pomoc tak ne­spô­sobí závislosť na po­moci zvonku, ale práve naopak, pomôže dieťaťu k ne­zá­vislosti. Keď pod­po­ríte jedno z týchto detí, za­ru­číte tak jeho lepšiu bu­dúcnosť. Bez vašej pomoci by nemohlo navšte­vo­vať školu po­kojne a bez hanby, a uniknúť tak z biedy.

Viac o projekte

Ďakujeme, že im pomôžete naplniť si sny a ich rodičom zmierniť náročné chvíle začiatku školského roka.

Pomôžme, aby rodiny ostali spolu a udržali si dôstojné bývanie.

Ďakujeme, že pomáhate!

S priateľským pozdravom

Štefan Adamjak
výkonný riaditeľ
Úsmev ako dar


Našu pomoc rodinám a aktivity môžete sle­do­vať aj na so­ciál­nych sieťach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *