Kategórie
Tlačové správy

Fico musí prestať zneužívať atentát na ochranu svojich neschopných ministrov

Reakcia strany Sloboda a Solidarita (SaS) na slová Ro­berta Fica o pro­testoch.

Premiér Robert Fico musí okamžite prestať zne­u­ží­vať aten­tát na ochranu ne­kom­pe­ten­tných a ne­schop­ných ministrov svojej vlády. Uviedol to predseda strany SaS Bra­nislav Gröhling.

„Celý kultúrny sektor sa búri a kritizuje ministerku kul­tú­ry Mar­ti­nu Šim­ko­vi­čo­vú. Takmer každý občan na ulici vám povie, že by mala odstúpiť. Táto osoba nemá žiadnu pod­po­ru a au­to­ri­tu nie­len medzi umelcami a hercami, ale ani medzi oby­čaj­ný­mi ľuďmi. Nie je nikto, kto by sa jej zastal. To by zistil aj Robert Fico, keby sa vrátil na Slo­ven­sko. Je to on, kto roky šíril ne­ná­visť a ro­zoš­tvá­val spo­loč­nosť. Aká­koľ­vek kritika či slušný protest občanov je pre Fica zá­mien­ka, aby začal zne­u­ží­vať atentát. Toto je ne­mysli­teľ­né. Na­miesto toho, aby Fico odvolal ne­kom­pe­ten­tnú a ne­schop­nú Šim­ko­vi­čo­vú, ktorá nemá pod­po­ru už ani medzi poslancami koalície, tak zne­u­ží­va aten­tát a ho­vo­rí o ďalšej eska­lá­cii násilia. Takto však v de­mo­kra­cii odborná a vecná diskusia medzi koa­lí­ciou a opo­zí­ciou, ktorá má právo koalíciu kri­ti­zo­vať, ne­vy­ze­rá,“ ho­vo­rí pred­seda SaS Branislav Gröhling.

„To už nemôžeme kritizovať žiadneho ministra, nemôžeme ho v par­la­mente odvo­lá­vať či slušne pro­testo­vať proti tomu, ako koná? To by sme sa mali len pri­ze­rať de­ci­mo­va­niu kul­túry zo strany Martiny Šim­ko­vi­čo­vej? Robert Fico by si mal spo­me­núť na ná­sil­né pro­testy a ne­ná­visť, ktoré šíril z opo­zí­cie. Boli to pro­testy pod tak­tov­kou Ro­berta Fica ako opo­zič­né­ho lídra v ro­koch 2020 – 2022, kde lietali delo­buchy a vul­gárne sa na­dá­va­lo pre­zi­den­tke. Boli to jeho protesty, kde sa pľulo na no­vi­ná­rov, lom­co­valo sa bránami par­la­mentu či vlády, prevra­cali sa autá a do­chá­dzalo k stretom s po­lí­ciou. Každý si dobre pamätá, že takto vyzerali ficovské protesty. Dnes, keď občania vyjdú do ulíc, aby vy­jad­ri­li po­koj­ne svoj názor, tak mu to vadí. Žiadne zra­ne­nia, žiadne výtržnosti, žiadne problémy s po­li­caj­tmi. Naše protesty boli vždy po­koj­né a ne­ná­sil­né; a presne v tom je roz­diel medzi nami a ním. Pán Fico, ak ste si nevšimli, tak ste v čele štátu, ktorý sa rozpa­dá­va,“ uzavrel Bra­nislav Gröhling.


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *