Kategórie
Tlačové správy

Vyzývame Fica, aby neignoroval nespokojnosť občanov a doručil do paláca demisiu Šimkovičovej

Tlačová správa strany Sloboda a So­li­da­ri­ta (SaS) k mi­nis­ter­ke kul­tú­ry Martine Šimkovičovej.

Strana Sloboda a Solidarita vyzýva pred­se­du vlády Roberta Fica, aby ne­igno­ro­val ne­spo­koj­nosť občanov s fun­go­va­ním mi­nis­ter­ky kul­tú­ry Martiny Šimkovičov a ešte dnes ju od­vo­lal.

„Dva protesty po sebe, plné námestia s viac ako 18-tisíc občanmi a takmer 180-tisíc podpisov za odvolanie Martiny Šimkovičovej sú jasné dôkazy, že nespokojnosť medzi občanmi rastie. Vyzývame premiéra Roberta Fica, aby si nezakrýval oči pred aktuálnou situáciou a ešte dnes priniesol prezidentovi Petrovi Pellegrinimu návrh na odvolanie Martiny Šimkovičovej z postu ministerky kultúry. Tento krok je nevyhnutný nielen pre upokojenie celej verejnosti, ale aj pre riadne fungovanie kultúrnych inštitúcií na Slovensku. Za parlamentnú opozíciu môžem deklarovať, že využijeme všetky nástroje, aby Martina Šimkovičová skončila a prestala devastovať kultúru. Vládna koalícia a prezident Peter Pellegrini musia proti svojvôli ministerky Šimkovičovej zakročiť,“ vyzval predseda SaS Branislav Gröhling.

Podľa tímlídra strany SaS pre kultúru Reného Paráka je ďalšie pokračovanie Šimkovičovej v rezorte kultúry neakceptovateľné.

„Navyše, je absolútne nepredstaviteľné, aby mal akýkoľvek minister podporu z vládnej koalície aj po tom, ako proti nemu protestuje celý sektor, ktorý pod neho spadá. Martina Šimkovičová nemá autoritu a úctu u nikoho z kultúrnej obce. Ani dva protesty nezastavili ministerku v čistkách vo Fonde na podporu umenia. Vymeňme aroganciu a barbarstvo za slušný dialóg a odborné kritériá. Momentálny stav v rezorte kultúry je neudržateľný! Odmietame ministerku kultúry, ktorá normalizuje kultúru, dehonestuje, degraduje, zastrašuje a falošne delí zástupcov kultúry na normálnych a neprijateľných,“ doplnil René Parák.


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *