Kategórie
Tlačové správy

Jediné riešenie súčasnej situácie je odvolanie Martiny Šimkovičovej

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k aktuálnej politickej situácii.

Strana Sloboda a Solidarita považuje za jediné riešenie aktuálnej politickej situácie odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej.

„Premiér Robert Fico musí konať. Je to v záujme celej krajiny. Martina Šimkovičová nemá dôveru nielen medzi umelcami a hercami, ale už ani medzi bežnými občanmi. Jej pôsobenie na ministerstve kultúry je jedna veľká hanba a obrovský reputačný problém pre Slovensko aj v zahraničí. Pondelňajšie protesty potvrdili, že celá kultúrna obec je spojená a žiada odstúpenie Martiny Šimkovičovej. Občianska spoločnosť tento signál vysiela tiež, dokonca tak urobili aj bývalí ministri kultúry. Vládna koalícia sa nemôže tváriť, že nič nevidí a nepočuje. Je nemysliteľné, aby bola kultúra decimovaná a finančne ovládnutá Šimkovičovou a stranou SNS. Navyše, Šimkovičová a Machala sa verejne vyhrážajú ľuďom v kultúre a zastrašujú ich. Dnes sa tí, ktorí celý život pracovali v kultúre, boja o svoju prácu. Cieľ aktuálneho vedenia ministerstva kultúry je totiž prideľovať dotácie a financie len svojim ľuďom. Jediné riešenie aktuálnej politickej situácie je preto odvolanie Šimkovičovej,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Strana SaS pozýva občanov, ktorým záleží nielen na kultúre na Slovensku, ale aj spravodlivosti, aby vyšli do ulíc.

„Včerajšie protesty ukázali silu námestia. Spoločnosť vysiela jasný signál, že už viac nemieni tolerovať to, čo sa tu deje. Zástupcovia zriaďovanej aj nezriaďovanej kultúry pricestovali do Bratislavy z celého Slovenska, aby vyslali jasný signál, že kultúra je jednotná, solidárna a slobodná. Je absolútne zásadné, aby sa zastavilo škodlivé pôsobenie Martiny Šimkovičovej a Lukáša Machalu v rezorte kultúry. Čím skôr, tým menej škôd ešte napáchajú. Verím že dnes o 18.00 na Námestí SNP dokážeme rovnako ako včera ukázať slušnú alternatívu voči tomuto barbarskému vládnutiu,“ uzavrel tímlíder SaS pre kultúru René Parák.


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Jedna odpoveď na “Jediné riešenie súčasnej situácie je odvolanie Martiny Šimkovičovej”

Nič nevedia, len odvolávať. Kto ich bude počúvať? Nikto! SaS sa mala snažiť získať viac hlasov od voličov vo voľbách. Tak je takáto správa len obyčajné bliakanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *