Kategórie
Humanistická pomoc

Sila materskej lásky

Jediné, na čom je záleží, je aby mohla Vianoce tráviť so svojimi deťmi.

Milí priatelia!

„Jeden z najsilnejších momentov v mojom pracovnom živote bolo, keď mi na dvere kancelárie zaklopala Oľga. Povedala mi, že jediné, na čom je záleží, je aby mohla Vianoce tráviť so svojimi deťmi. Do Vianoc roku 2021 ostávalo 7 dní.

Niektoré životné situácie sú nevysvetliteľné a pre mňa bola táto jedna z nich, keďže sa nám pár dní pred jej návštevou v útulku – Centre pre obnovu rodiny – pre rodinu uvoľnila jedna izba.

Zmobilizovali sme sa, oslovili Sociálnu kuratelu a centrum, v ktorom boli deti umiestnené a o pár dní som Oľge a jej synom Ľudovítovi a Šimonovi priniesol do útulku suroviny na štedrú večeru,“ hovorí Štefan Adamjak, výkonný riaditeľ Úsmevu ako dar.

Zoznámte sa s Oľgou:

Rodina sa počíta

Oľga je silná žena, od malička žila bez rodiny. Ako malá si prešla kojeneckým ústavom a tromi Centrami pre deti a rodiny. Je to jedna úžasná a veselá žena, ktorá si zažila si ulicu, odmietnutie partnerov svojich detí a neustále sťahovanie, zdravotné problémy a v neposlednom rade zvádzala boj o to, aby jej deti ostali v starostlivosti – aby rodina zostala spolu.

Ako matka samoživiteľka bola a je zamestnaná aj napriek tomu, že jej zdravie je veľmi nalomené, no nikdy sa nesťažovala a neprestala bojovať. Od jej ranného detstva sa sťahovala a dovolím si povedať, že je málo miest na Slovensku, kde by pani Oľga nebývala. Nikdy si nezažila, čo je to mať svoj domov. Dva roky žila na ulici a aj napriek tomu začala pracovať a šetriť si na bývanie.

Po niekoľkých rokoch jej opäť prišiel do života nový partner, ale aj ten ju po zistení, že je partnerka tehotná, takisto nechal samú s druhým synom Šimonkom. Napriek tomu, že sa o nich snažila postarať, zakopla na svojej ceste životom, a tak na chvíľu prišla o svoje deti, ktoré Úrad umiestnil do Centra pre deti a rodiny. Oľgu to však neodradilo, obrátila sa na našu organizáciu. Svoje deti miluje a urobila by pre ne všetko.

Dlho však jej život neostal bez prekážok, a to preto, že jej diagnostikovali závažnú chorobu. Nevzdala sa a bojovala, a aj keď už nikdy nebude úplne zdravá, nestráca optimizmus a úsmev na tvári. Dnes žijú u nás v centre pre obnovu rodiny, ktoré sme nedávno rozširovali a o svoju rodinu sa stará príkladne.

Pani Oľga s Katkou Brychtovou a synom
Pani Oľga s Katkou Brychtovou a synom.

Prosíme o vašu podporu pri poskytovaní strechy nad hlavou (bezpečné bývanie) ohrozeným rodinám. Väčšinu našich klientov predstavujú opustené matky ako Oľga, milujúce a silné ženy. Napriek ich sile by si ale bez podpory v krízovom momente neboli schopné udržať svoje deti.

Podporte ich

Ďakujeme za pomoc!

S priateľským pozdravom

Štefan Adamjak
výkonný riaditeľ
Úsmev ako dar


Našu pomoc rodinám a aktivity môžete sle­do­vať aj na so­ciál­nych sieťach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *