Kategórie
Humanistická pomoc

Andrej a Arianka

Andrej je vďačný a pokorný muž, ktorý sa s veľkou láskou stará o svoju dcérku Arianku.

Rodina sa počíta (Úsmev ako dar)

Keď mala Arianka necelý rok, jej mamine diagnosti­ko­va­li veľmi zá­važnú du­ševnú po­ru­chu. Kvôli silným liekom nebola schopná ostať doma pri ro­di­ne. Z Andreja sa tak stal otec sa­mo­ži­vi­teľ, maminu pozná Arianka len veľmi málo. Andrejovi po­má­ha­la s vý­cho­vou jeho mama, dnes už žiaľ nie je medzi nami.

Andrej ostal na výchovu sám, vo svojej dcére vidí zmysel svojho života. Rozhodol sa, že pre ňu zabezpečí pokojnejšie a stabilnejšie detstvo, aké poznal on. Kedysi pre rodinu zarábal na stavbe a jed­no­ra­zo­vých fuškách, dnes však potre­bu­je sta­bil­nú prácu, ktorá mu umožní každý deň venovať sa dcére a do­mácnosti.

Andrej s dcérkou Ariankou

Andrej s dcérkou Ariankou
Andrej s dcérkou Ariankou.

Pomôžte nám naďalej podporovať Andreja a ďal­ších sa­mo­ži­vi­te­ľov, kto­rým hrozí strata strechy nad hla­vou, pre­to­že rodina sa po­čí­ta.

Chcem ich podporiť!

Práca je prioritou číslo jedna, no v okolí Lučenca to nie je jed­no­du­ché. Arianka v septembri nastúpi do prvej triedy a Andrej sa usiluje zabezpečiť všetky veci potrebné pre začiatok školského roka, vrátane financovania nájmu bytu.

Zorganizovali sme stretnutie s majiteľom bytu, v ktorom žijú, je ústretový a má porozumenie, čo je pre Andreja veľkou úľavou. Dohodli sme sa, že Andrejovi predĺži nájomnú zmluvu o 8 mesiacov. Napriek tomu Andrej cíti tlak, je náročné zabezpečiť stabilný príjem na pokrytie nákladov spojených s bývaním a vysporiadanie dlhov, ktoré sa počas krízového obdobia nakopili. Stabilné bývanie je kľúčové, aby Arianka nebola umiestnená do náhradnej starostlivosti a mohla detstvo stráviť s milujúcim otcom.

Andrej je príkladom toho, ako aj v ťažkých podmienkach môže človek zachovať svoju dôstojnosť a lásku k rodine. Jeho odhodlanie a snaha nájsť riešenia pre svoju dcérku sú príkladom skutočnej oddanosti a rodičovskej lásky.

Ďakujeme za vašu podporu!

S priateľským pozdravom

Štefan Adamjak
výkonný riaditeľ
Úsmev ako dar


Našu pomoc rodinám a aktivity môžete sle­do­vať aj na so­ciál­nych sieťach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *