Kategórie
Tlačové správy

ZOO Bratislava má už tri ťavie mláďatá

Stádo tiav dvojhrbých sa rozrástlo o ďalšie dve mláďatá.

Samica Lara a samec Samson, narodení 17. a 21. mája, prispeli k tomu, že tento rok je pre našu zoologickú záhradu skutočne výnimočný – celkovo sa totiž narodili až tri ťavie mláďatá! Návštevníci ich môžu vidieť spolu s ostatnými ťavami vo vonkajšom výbehu v lesnej časti zoo.

Narodenie mláďat prebehlo bez komplikácií, sú zdravé a plné života. V prvých dňoch po narodení boli mláďatá v maštali, a následne boli vypustené s matkami do vonkajšieho výbehu. Hoci stále pijú materské mlieko, už v prvom mesiaci začínajú ohrýzať listy a rastliny. S matkami komunikujú pomocou hlasových prejavov, čo je pre tieto zvieratá typické.

Návštevníci môžu vo vonkajšom výbehu obdivovať celú ťaviu rodinu. Okrem najnovších prírastkov, Lary a Samsona, uvidia aj ich staršiu sestru Lesiu, ktorá sa narodila v apríli, a samozrejme aj tri dospelé samice a chovného samca, otca mláďat.

Srdečne vás pozývame prísť a pozrieť sa na našu ťaviu rodinu v ZOO Bratislava, ktorá je otvorená každý deň od 9.00 h do 19.00 h, pričom posledný vstup je možný o 18.00 h. Návštevou zoologickej záhrady podporujete starostlivosť a ochranu vzácnych a ohrozených živočíchov, vrátane ich možného návratu do divokej prírody. Spoločnými silami tak prispievame k zachovaniu rozmanitosti druhov na Zemi.

Foto:

Mláďa ťavy dvojhrbej, samica Lara (nar. 17. 5. 2024)
Mláďa ťavy dvojhrbej, samica Lara (nar. 17. 5. 2024).
Mláďa ťavy dvojhrbej, samec Samson (nar. 21. 5. 2024)
Mláďa ťavy dvojhrbej, samec Samson (nar. 21. 5. 2024).

Autorka: Mgr. Alexandra Ritterová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *