Kategórie
Tlačové správy

Je chybou zrušiť okrúhly stôl politických strán

Reakcia strany Sloboda a Solidarita (SaS) k zrušeniu okrúhleho stola politických strán.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje za chybu, ak príde k zrušeniu utorňajšieho okrúhleho stola lídrov koalície a opozície u prezidentky.

„Pokiaľ nezačneme spolu vecne a slušne komunikovať, nikdy sa nevymaníme zo špirály nenávisti. Po atentáte na premiéra Roberta Fica je na nás, politikoch, aby sme prinášali do spoločnosti pokoj. Bohužiaľ, deje sa však presný opak. Niektorí politici nepochopili výzvu tejto napätej doby. Donekonečna rozdeľujú spoločnosť, chrlia nenávisť, osobné útoky či vulgarizmy. Takto sa z miesta nikdy nepohneme. Aj preto sme privítali iniciatívu spoločného rokovania lídrov politických strán, s ktorou prišli úradujúca prezidentka Zuzana Čaputová a novozvolený prezident Peter Pellegrini. Chceme byť súčinní pri vytvorení celospoločenského zmieru. Ak nechceme rozhádanú spoločnosť, rodiny či nevraživosť medzi susedmi, bez spoločnej komunikácie to nepôjde,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

„Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje za chybu, ak príde k zrušenie utorňajšieho okrúhleho stola lídrov koalície a opozície u prezidentky.“

„Pokiaľ nezačneme spolu vecne a slušne komunikovať, nikdy sa nevymaníme zo špirály nenávisti. Po atentáte na premiéra Roberta Fica je na nás, politikoch, aby sme prinášali do spoločnosti pokoj. Bohužiaľ, deje sa však presný opak.“

„Niektorí politici nepochopili výzvu tejto napätej doby. Donekonečna rozdeľujú spoločnosť, chrlia nenávisť, osobné útoky či vulgarizmy. Takto sa z miesta nikdy nepohneme. Aj preto sme privítali iniciatívu spoločného rokovania lídrov politických strán, s ktorou prišli úradujúca prezidentka Zuzana Čaputová a novozvolený prezident Peter Pellegrini. Chceme byť súčinní pri vytvorení celospoločenského zmieru. Ak nechceme rozhádanú spoločnosť, rodiny či nevraživosť medzi susedmi, bez spoločnej komunikácie to nepôjde,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Zvukový záznam:

Zvuková nahrávka predsedu SaS Branislava Gröhlinga (1)

Zvuková nahrávka predsedu SaS Branislava Gröhlinga (2)


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Jedna odpoveď na “Je chybou zrušiť okrúhly stôl politických strán”


„Zrušenie okrúhleho stola politických strán je dôkazom, že niektorí politici stále nedokážu prekročiť svoj tieň. Miesto toho, aby sme našli cestu z nenávisti a dospeli k spoločnému konsenzu na nastolení celospoločenského zmieru, opäť prichádza k rozdeleniu a neochote diskutovať. Zároveň je to aj vyjadrenie neúcty voči novozvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu a úradujúcej prezidentke Zuzane Čaputovej. Okrúhly stôl lídrov politických strán bol príležitosťou zastaviť nenávisť v čoraz viac rozdelenej spoločnosti. Ruku zmierenia, bohužiaľ, niektorí politici neprijali a rozhodli sa pokračovať v agresii a rozoštvávaní spoločnosti,“ vyhlásil predseda SaS Branislav Gröhling.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *