Kategórie
Tlačové správy

Iniciatívu Munícia pre Ukrajinu plne podporujeme a ďakujeme všetkým, ktorí prispeli

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k iniciatíve Munícia pre Ukrajinu.

Munícia pre Ukrajinu

Vláda Roberta Fica sa dostala k moci zneužívaním vojny na Ukrajine, no občianska spoločnosť veľmi jasne ukazuje, že jej nenaletela. Dôkazom je zbierka s názvom Munícia pre Ukrajinu, ktorej vyzbieraná suma dnes prekročila tri milióny eur. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) úprimne ďakuje všetkým, ktorým na osude Ukrajiny záleží. Úspech zbierky je signálom, že časť spoločnosti je pripravená brániť slobodu nielen doma, ale aj v zahraničí. Iniciatívu plne podporujeme.

Robert Fico podľa predsedu SaS Branislava Gröhlinga pred voľbami opakoval, že na Ukrajinu nepošle ani jeden náboj. Následne však otočil a v Bruseli odsúhlasil všestrannú aj vojenskú pomoc Ukrajine, za čo mu patrí pochvala.

„Rusko je agresor a ak sa Ukrajina neubráni, budeme ho mať na našej hranici. Vláda je pritom len hlasnou trúbou prokremeľskej propagandy, preto je každá pomoc dôležitá,“ povedal Branislav Gröhling.

Ľudia podľa jeho slov ukazujú, že Fico ich nereprezentuje. Ukázali odhodlanie a silu, pričom pomáhajú nielen našim susedom, ale aj nám.

„Fico nemá nárok hovoriť v mene všetkých Slovákov. Občania pomáhajú z vlastnej iniciatívy a z vlastnej vôle, lebo na rozdiel od neho vedia, že je dôležité brániť slobodu, chrániť slabších a postaviť sa agresorovi na odpor,“ dodal Branislav Gröhling.

Viac ako tri milióny eur, vyzbierané za pár dní, sú podľa poslanca NR SR za SaS Juraja Krúpu skvelou ukážkou toho, aká je naša občianska spoločnosť silná a uvedomuje si, o čo na Ukrajine ide.

„Obrana Ukrajiny je obranou demokratických princípov a hodnôt, na ktorých je postavená Európa. Ukrajina sa bráni agresorovi, ktorý to chce udupať. Bráni sa voči imperialistickej mocnosti, ktorá naberá kontúry radikálnej až fašistickej mocnosti,“ povedal.

Občania si však podľa neho uvedomujú, že Slovensko nie je len Fico a jeho koalícia nenávisti a zloby. Zmeniť postoj však bude musieť podľa jeho slov aj Európska únia, ktorá vznikla ako spolok na zaručenie mieru a prosperity.

„Mier však bude musieť zabezpečiť inak, ako to robila doteraz, musí vyvinúť väčšie úsilie,“ dodal Juraj Krúpa.

Generál Pavel Macko vysvetlil, že všetci sme svedkami hrdinského bránenia sa obrovskej presile, ktorú Ukrajinci nechceli, ani si ju nevypýtali.

„Nedostatok munície je zrejmý, keďže každý deň zbytočne zomierajú stovky ľudí len preto, že pomoc nebola dostatočná. Všetci chceme mier, nemá naňho monopol len vláda,“ povedal.

Ak sa Ukrajina prestane brániť a Rusko vyhrá, bude pokračovať v agresii ďalej, pričom mier nastane vtedy, keď s tým prestane.

„Náboje na Ukrajinu zachraňujú životy aj našich slovenských chlapcov, aby nemuseli bojovať proti Rusku. Ľudia dali jasný odkaz – tým, ktorí sa bránia, treba pomáhať,“ dodal na záver Pavel Macko s tým, že náboje bránia ruskej agresii v jej pokračovaní.

Mier Ukrajine
Partner: Mier Ukrajine.

Celú tlačovú besedu SaS nájdete na Facebooku.

Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *