Kategórie
Tlačové správy

Fico na kontrolnom dni problémy s priamymi platbami neriešil

Tlačová správa strany Sloboda a So­li­da­ri­ta (SaS) ako reakcia na kon­trolný deň premiéra na mi­nis­ter­stve pô­do­hospo­dár­stva.

Ministerstvo pôdohospodárstva nezvláda vyplácanie priamych platieb pre far­má­rov, na dneš­nom stretnutí premiéra Roberta Fica s mi­nistrom pôdo­hospo­dárstva Richardom Takáčom to však nezaznelo.

Uviedla strana Sloboda a Solidarita (SaS) v reakcii na kontrolný deň predsedu vlády v rezorte.

„Vedenie rezortu nezvláda, čo je jeho najzákladnejšou úlohou, a teda prerozdeliť poľ­no­hospo­dá­rom to, na čo majú nárok. Spôsobuje im to obrovské problémy, pretože sú to peniaze, ktoré potrebujú na úvery, konto­ko­renty, rôzne ter­míny,“ povedal posla­nec NR SR za SaS Alojz Hlina.

Fico začal podľa jeho slov dnešnú tlačovú besedu po kontrolnom dni na mi­nis­ter­stve so slovami, že „oce­ňuje ministra Takáča za kvalitu so­ciál­neho dia­lógu s poľ­no­hospo­dármi“.

„Tá však spočíva v tom, že minister podáva trestné oznámenia na poľ­no­hospo­dá­rov. Toto je nová doba, keď minister, ktorý im má slúžiť, podáva trestné oznámenia a ešte je za to aj ocenený predsedom vlády,“ povedal poslanec Alojz Hlina.

Situáciu na ministerstve podľa jeho slov dokresľuje aj fakt, že rezort, ktorý má na starosti potraviny, opäť obsadili ľudia z kauzy Dobytkár.

„Tí si dobre zafixovali svoje pozície, staré dobré časy sú späť a ľudia, ktorí rozhodovali o pe­nia­zoch a našej pôde, sú späť tiež,“ povedal.

Poukázal napríklad na to, že jedinou kva­li­fi­ká­ciou jedného zo štátnych tajom­ní­kov je, že je susedom Norberta Bödöra, manželka šéfa poradcov má s man­žel­kou Bödöra spo­ločnú firmu, šéfka slu­žob­ného úradu je z Nitry a je s ním rovnako v kon­takte.

„Navyše, riaditeľom PPA je človek, o ktorom pre jeho podvody a po­li­tickú prácu písal aj zavraž­dený novinár Ján Kuciak,“ povedal Alojz Hlina s tým, že vizuálny obraz je jasný, tieto časy sú späť.

Celú tlačovú besedu SaS nájdete na Facebooku.


Autor: Ondrej Šprlák, hovorca SaS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *