Kategórie
Osobné

Súboj titanov (49)

ZZ Top verzus FUZZ′ Top a ďalší.

ZZ Top (album Eliminator)

Počúvam lahôdku Bad Girl od ZZ Top. Je to 11. skladba na albume Eliminator z roku 1983. Ja som sa tak nejako zasekol v počúvaní hudby z 80. rokov, čiže z čias môjho detstva, mladosti. Novšie veci ma málokedy zaujmú. Eliminator je podľa mňa najlepší album, aký vydali ZZ Top. Dokonca mám z neho taký ošiaľ, že v mobile ho mám nahraný vo formáte FLAC o veľkosti 1 GB.

Pesničku Bad Girl dokážem počúvať opakovane. Je úchvatná.

Na YouTube som objavil jej cover verziu od FUZZ′ Top. Už ich názov kapely veľa napovedá, že ide o skalných fanúšikov ZZ Top. Dokonca sa na pódiu aj podobajú na ZZ Top. Typické brady, čiapka, okuliare. Veľmi pripomínajú ZZ Top.

Olivier William pridal na YouTube video s názvom: „𝙁𝙐𝙕𝙕’𝙏𝙊𝙋 – Bad Girl – Châtel d′Abondance 2016 – France.“

Je to video z koncertu, takže sa nedá porovnať so štúdiovou nahrávkou od ZZ Top, ale zato tiež ponúka skvelý zážitok.

A čo poviete na cover verziu od SS Top? Mne sa na videu najviac páčia tie dve tanečnice. Nuž, čo povedať, sex je silná vlastnosť. Vhodne dopĺňajú kulisy na pódiu. (Vtipkujem.) Aspoň sa mám na čo pozerať. Kto je už zvedavý na bradatých starcov?

Calrock improvizuje s klávesami. A Smith and Friends ma tiež prekvapili. Jednoducho, pesnička Bad Girl nemá chybu. Ale cover verzia od FUZZ′ Top je aj tak najlepšia verzia.

Tak, zlé dievčatá, poďme na nich, pusťme sa do tých bradatých starcov zo ZZ Top.

Aj tak viem, že nie ste zlé. Ste úžasné, rovnako ako ZZ Top. Milujem vás, nezbedné dievčatá. Som vaším ctiteľom. Svet máte v rukách. Viem, že občas ste protivné, ale to len naoko. Ste jednoducho beťárky. Mám vás rád zato, aké ste.

Bad Girl od ZZ Top.
Lahôdka od FUZZ′ Top.
SS Top.
Calrock.
Smith and Friends.

Autor: Ján Parada.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *