Kategórie
Humanistická pomoc

SOS: Pitná voda pre deti a rodiny

Darujte deťom a rodinám zdravú vodu.

Milí priatelia,

zničená priehrada Kachovka zanechala viac ako 16 000 ľudí v núdzi. Zaplavených je najmenej 40 miest a obcí, čo bude mať vážne následky pre ďalšie státisíce ľudí na juhu Ukrajiny. Od utorka sa intenzívne pracuje na evakuácii ľudí, poskytovaní základnej zdravotníckej starostlivosti a zabezpečení humanitárnej pomoci.

Priehrada slúžila okrem iného aj ako zásobáreň pitnej vody. Ľudia tak zo dňa na deň prišli o jeden z jej zdrojov. UNICEF je od začiatku na mieste, okamžite sme začali mobilizovať humanitárnu pomoc. Zasiahnutým rodinám práve teraz dodávame pitnú vodu, krízové balíčky pre vysídlené deti, hygienické potreby a tablety na čistenie vody.

Ako sa stať súčasťou pomoci?

Darujte deťom a rodinám zdravú vodu

Zdravá voda

Balíček ZDRAVÁ VODA stojí 4,50 € a vďaka purifikačným tabletám na čistenie vody dokáže rodinám zabezpečiť až 5 000 litrov vody. Môžete ho darovať pomocou UNICEF.

Ako to funguje? Vy tento balíček darujete a my ho doručíme.

Darujte deťom krízový balíček

Krízový balíček pre deti na Ukrajine obsahuje základné potreby pri evakuácii. Nutričnú výživu, tablety na čistenie vody, vedrá, deky, ruksaky, mydlá a lieky. Sumou 33 € dokážete pomôcť trom deťom, ktoré to práve teraz potrebujú.

Darujte deťom psychosociálnu pomoc

Okrem humanitárnej pomoci zabezpečujeme pre deti aj psychosociálnu podporu. Na vlakovej stanici v Chersone sme zriadili centrum Spilno, kde majú možnosť deti vyhľadať psychológa, ale taktiež sa v bezpečí hrať. Mobilné tímy pracovníkov, ktorí poskytujú psychosociálnu pomoc, sa pohybujú tiež na vlakových a autobusových staniciach po celej zaplavenej oblasti. Zaslaním dobrovoľného príspevku cez pomoc deťom na Ukrajine podporíte naše terénne programy na Ukrajine a my tak budeme môcť pomáhať viac.

Pomáhať deťom a rodinám v zaplavených mestách a obciach môžeme iba vďaka dobrým ľuďom, ako ste vy.

Z celého srdca ďakujeme,
za tím UNICEF, Mária Sliacka, výkonná riaditeľka UNICEF Slovensko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *