Kategórie
Tlačové správy

Novou riaditeľkou ľudských zdrojov Plzeňského Prazdroja je Zuzana Balejová

Na pozíciu riaditeľky ľudských zdrojov v spo­loč­nosti Plzeňský Prazdroj nastúpila Zuzana Balejová.

Vystriedala tak vo funkcii Roba Kenneyho, ktorý sa stal vedúcim riaditeľom ľudských zdrojov v rámci celej skupiny Asahi Group Holdings, zastrešujúcej aj Plzeňský Prazdroj.

Zuzana Balejová (43) pracuje v oblasti pivovarníctva už takmer 16 rokov, odkedy nastúpila na pozíciu HR Business Partner do spo­loč­nosti SABMiller na Slo­vensku. Následne postupne pôsobila v Taliansku, v Česku a vo Švaj­čiarsku naprieč rôznymi pozíciami aj pre pi­vo­var­nícke skupiny AB inBev a Asahi. Pred nástupom do Prazdroja bola od roku 2018 riaditeľkou ľudských zdrojov a vo vedení spoločnosti Ursus Breweries so sídlom v Bu­ku­rešti v Rumunsku, ktorá rovnako ako Plzeňský Prazdroj patrí do skupiny Asahi.

„Teší ma, že Zuzana prináša do Prazdroja nielen veľké medzinárodné skúsenosti, ale aj vášeň a elán, ktoré preukázala počas rokov poznačených pandémiou nového koronavírusu, keď podporovala výrazné zlepšenie pracovného prostredia, diverzitu, rovnosť a inklúziu, bezpečnosť a duševnú pohodu zamestnancov. Verím, že v kombinácii s jej manažérskymi schopnosťami budú pre rast nášho podnikania veľkým prínosom,“ hovorí Dragos Constantinescu, generálny riaditeľ Plzeňského Prazdroja.

Zuzana Balejová zastáva funkciu riaditeľky ľudských zdrojov Prazdroja pre Česko, Slovensko, Nemecko a Rakúsko od apríla 2023. Pochádza zo Slovenska, kde vyštudovala Ekonomickú Univerzitu v Bratislave.

Rob Kenney (41) bol členom SABMiller a Asahi viac ako 14 rokov, v rôznych krajinách a na rôznych pozíciách v rámci ľudských zdrojov. Počas svojho pôsobenia pomáhal naprieč klastrom vytvárať inkluzívnejšiu a viac podporujúcu kultúru a spoločnosť tiež previedol mnohými výzvami, akými boli napríklad pandémia nového koronavírusu či dopady vojny na Ukrajine. Vyše roka pôsobil ako riaditeľ ľudských zdrojov aj na Slovensku.

„Rob má z rôznych krajín mnohé skúsenosti, ako úspešne spájať rôznorodé skupiny ľudí s cieľom uskutočniť dôležité zmeny. Jeho nadšenie pre budovanie skutočne inkluzívnej firemnej kultúry postavenej na diverzite a jeho znalosť a odbornosť v oblasti zdravia zamestnancov, vrátane toho duševného, bude pre širší globálny HR tím veľkým prínosom,“ dodáva Dragos Constantinescu.

Foto:

Zuzana Balejová
Zuzana Balejová.
Zuzana Balejová
Zuzana Balejová.
Zuzana Balejová
Zuzana Balejová.

Autorka: tlačová hovorkyňa Plzeňského Prazdroja Slovensko Zdenka Huňady.

Správu dodal Martin Erdöfy z PR Clinic.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *