Kategórie
Tlačové správy

Strana ZA ĽUDÍ odmieta nehorázne klamstvá Richarda Sulíka

Reakcia strany ZA ĽUDÍ na dnešné vyjadrenia Richarda Sulíka na margo predsedníčky strany ZA ĽUDÍ Veroniky Remišovej.

Reakcia strany ZA ĽUDÍ na dnešné vyjadrenia Richarda Sulíka, ktoré zazneli v politickej diskusnej relácii, na margo predsedníčky strany ZA ĽUDÍ Veroniky Remišovej.

Strana ZA ĽUDÍ odmieta nehorázne klamstvá Richarda Sulíka, ktoré zazneli v dnešnej politickej televíznej relácii v TA3. Richard Sulík sa v klamaní v ničom neodlišuje od Roberta Fica, ktorý tiež len zneužíva nevedomosť ľudí v komplexnej problematike.

„Richard Sulík ma dnes v televízii označil za ministerku, ktorá bola neschopná a zodpovedná za prepadnutie eurofondov. Zneužíva tak neznalosť ľudí v tejto problematike a klame rovnako ako Robert Fico. Tak ešte raz a od začiatku, pán Sulík! Staré eurofondy Smer/Hlas nastavil tak, že za každú oblasť plne zodpovedajú jednotlivé ministerstvá, ktoré riadia operačné programy a jednotlivé oblasti. Na ministerstve, ktoré som riadila ja, neprepadlo a neprepadne ani jedno jediné euro z eurofondov, dokonca za 3 roky neprepadlo ani jediné euro v žiadnom z hlavných fondov. Ak sa pod schopnosťami rozumie prepíjanie štátnych peňazí v Dubaji, bránenie peňazí pre najväčších oligarchov a vyvážanie sa s Geissovcami po Slovensku vo vrtuľníku finančnej skupiny, alebo zneužívanie vládneho špeciálu na dovolenku svojej dcéry, tak potvrdzujem, ste mimoriadne schopný politik,“ uviedla na margo vyjadrení Richarda Sulíka predsedníčka strany ZA ĽUDÍ Veronika Remišová s tým, že klamstvá Richarda Sulíka prispievajú k dezilúzii a frustrácii celého antificovského a protiextrémistického frontu, keďže namiesto normálnej politickej kampane vedie len primitívny boj založený na podvádzaní ľudí.

Navyše, zlyhania Richarda Sulíka na ministerstve hospodárstva sú dlhodobo známe. Jedinou jeho agendou boli jeho výlety do Dubaja, ktoré Slovensku nepriniesli žiadnu pridanú hodnotu, a podané sú trestné oznámenia za jeho šafárenie so štátnymi peniazmi. Pokiaľ ide o eurofondy, dlhodobo odmietal navýšiť peniaze na eurofondovú výzvu Zelená domácnostiam, hoci prostriedky boli k dispozícii, čo by pomohlo tisíckam domácností zvládnuť zelenú transformáciu a energetickú krízu. Sulík sa vyhováral na nedostatok administratívnych kapacít, čo je len iný výraz pre pohodlnosť. V oblasti školstva predstavitelia zamestnávateľov kritizovali, že v úvode volebného obdobia zrušil jeho minister výzvy vo výške 150 miliónov určené na inovácie a výskum, ktoré by mohli pomôcť podnikom zlepšiť konkurencieschopnosť a prepojiť výskum s priemyslom, čo je veľká škoda.

Predvolebná kampaň sa dá viesť aj normálne a slušne, nie na spôsob Fica a jeho klamstiev.


Autor: strana ZA ĽUDÍ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *