Kategórie
Tlačové správy

Spolupráca s občianskym sektorom najmä v čase polarizácie spoločnosti je v novom programovom období pre nás kľúčová

Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová podpísala Memorandum o spolupráci so splnomocnencom vlády SR pre občiansku spoločnosť Filipom Vagačom.

Jeho cieľom je zadefinovať ďalšiu spoluprácu v oblasti uplatňovania princípov partnerstva vo všetkých fázach implementácie fondov Európskej únie v novom programovom období.

„Memorandum je základom pre skvalitnenie spolupráce štátu a občianskej spoločnosti v novom programovom období. Zvlášť v dnešnej polarizovanej spoločnosti sú aktivity občianskej spoločnosti mimoriadne dôležité, či už sú to organizácie, ktoré pôsobia v oblasti sociálnych vecí, charity, mládežnícke organizácie, alebo organizácie, ktoré pôsobia v oblasti životného prostredia. Je to práve občianska spoločnosť, ktorá má schopnosť spájať, zahojiť rany a vytvárať to neviditeľné puto spolupatričnosti, ktoré robí každú spoločnosť odolnejšou,“ uviedla vicepremiérka Remišová.

Obsahom memoranda je činnosť Monitorovacieho výboru pre nový Program Slovensko 2021 – 2027, vrátane participatívneho procesu pri tvorbe výziev, výbere odborných hodnotiteľov a prípravy riadiacej dokumentácie.

Foto:

Zľava: Filip Vagač a Veronika Remišová
Zľava: Filip Vagač a Veronika Remišová.
Zľava: Filip Vagač a Veronika Remišová
Zľava: Filip Vagač a Veronika Remišová.

Autor: MIRRI SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *