Kategórie
Osobné

Pobyt v Liptovskom Jáne

Plný skvelých zážitkov.

Od 24. júna až 30. júna 2018 sme sa s Úniou nevidiacich zúčastnili pobytu v Liptovskom Jáne. Bolo fajn, ale dosť rýchlo to ubehlo. Bývali sme v nám už známom hoteli Ďumbier, a počasie bolo striedavé, raz slnečno raz oblačno, ako sa mu chcelo. V nedeľu, v deň nášho príchodu, sme sa vybrali o pol štvrtej popoludní na koncert evanjelických spevokolov do evanjelického kostola v Liptovskom Jáne. Koncert bol krásny. Bolo 9 zborov z Liptovského Jána i priľahlých dedín. Boli mužské, ženské a detské zbory. Radosť počúvať. Mali sme ísť aj na predstavenie, ale nešli sme, nakoľko sme sa zo zdravotných dôvodov necítili dobre. Iní zo skupinky boli a chválili to, išlo o historickú hru z obdobia okolo roku 1732. V ďalšie dni sme navštívili Liptovský Mikuláš, tento rok najčastejšie. Pozreli sme si synagógu, ktorá bola modernej architektúry, katolícky kostol svätého Mikuláša, a videli sme pamätník spolku Tatrín. Niektorí navštívili Múzeum Janka Kráľa a rôzne galérie a evanjelický kostol. Ďalej sme navštívili v Liptovskom Mikuláši aj najlepšiu tamojšiu kaviareň, nechcem jej robiť reklamu, ale tá káva za to stála. Lahodná a dobrá chuť ostávala v ústach ešte dlho.

Boli sme sa aj kúpať vo vedľajšom hoteli a voda bola fantastická, ani teplá ani studená, ale liečebná a pomáhajúca na choroby a neduhy. Boli tam dva bazény, ale my sme uprednostňovali menší, bolo tam menej ľudí a menej malých detí. Každý večer sme sa chodili prechádzať. Hoci okolie i dedinu poznáme naspamäť, stále nás niečím novým prekvapuje. Niektorí si spravili aj výlet do Aqua city Poprad, a chválili. Takto sa náš pobyt v Liptovskom Jáne skončil a mne prišlo ľúto, že všetko, čo je pekné, sa rýchlo minie. Dúfam, že budúci rok sa v pôvodnej zostave vrátime.


Autorka: Lesana Královičová je členka Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS). Má rada divadlo, kultúru, knihy a chodenie do prírody. Písanie jej robí radosť.

Článok bol pôvodne uverejnený 6. 11. 2018.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *