Kategórie
Humanizmus

You are EU

Si súčasťou Európskej únie.

Sloboda, mier a energetická nezávislosť.

You are EU
You are EU.

Spolu to dokážeme

Demokracia, sloboda, rovnosť, tolerancia a solidarita. To sú európske hodnoty, ktoré nás spájajú. Ruská invázia na Ukrajinu nám ukázala aj to, že naša demokracia, ekonomika i naša energetická nezávislosť sú úzko prepojené. Postarajme sa o to, aby sme mali čistú a obnoviteľnú energiu – vyrobenú v Európe. Tieto ciele môžeme dosiahnuť iba spoločným úsilím. Postavte sa za naše hodnoty na ochranu budúcnosti, klímy a planéty pre vás a vašu rodinu.

Čo je “You are EU”

“You are EU” je pozvánka pre všetkých Európanov pridať sa a pomôcť zmeniť výzvy, ktorým čelíme, na príležitosť budovať lepšiu budúcnosť s čistou energiou vyrábanou v Európe. Môžeme sa pri tom spoľahnúť na našu silu, ktorá vychádza z našej spoločnej túžby meniť svet, v ktorom žijeme. “You are EU” je záväzkom Európanov, pri ktorom je dôležité, aby prispel každý jeden z nás. “You are EU” je odhodlanie spoločne prejsť na čistú a doma vyrábanú energiu. “You are EU” nám pripomína, že hoci nás čaká veľa práce, spoločne to v záujme budúcich generácií dokážeme. Naše deti a vnúčatá nás nútia hľadieť viac na budúcnosť a na náš spoločný cieľ – ochranu našej demokracie, nášho hospodárstva a našej mierovej a nezávislej Únie.

„Pre Európu – dnes viac ako kedykoľvek predtým – je solidarita osudová. Čím bližšie stojíme pri sebe, tým sme jednotnejší, o to viac môžeme z nadchádzajúceho roku vyjsť ako silnejšia Únia a o to lepšie sa vieme postarať o svet zajtrajška,“ hovorí Ursula von der Leyenová, predsedníčka Európskej komisie.

Aj You are EU

“You are EU” mobilizuje, inšpiruje a oslovuje ľudí zo všetkých krajín EÚ. “You are EU” nám dáva silu, pretože spája naše hodnoty s myšlienkou transformácie. Spája nás ako Európanov. Zároveň nám ukazuje smer do budúcnosti. Dodáva perspektívu tomu, kým sme a umožňuje nám aktívne formovať našu budúcu cestu na princípoch slobody, mieru, solidarity a s čistými a nezávislými zdrojmi energie. Aj You are EU.


Zdroj: Európska komisia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *