Kategórie
Osobné

Bezcitní ľudia

O jednej túlavej mačičke.

Pred bytovkami sa túlajú viaceré mačky. Niektoré majú aj svoj domov. Vonku, cez deň, sa túlajú po ulici, ale majú sa kam vrátiť na noc. Ale jedna z nich nemá svoj domov. Nemá kam ísť, nemá sa kam pritúliť. Spí pod zaparkovaným autom. Má čierno-biele sfarbenie.

Prikrmujem ju. Dávam jej jesť, napiť sa vody. Keď ma zbadá, hneď sa blíži ku mne. Je veľmi zlatá, roztomilá, túli sa mi pomedzi nohy, chce sa hladkať.

Raz som dal mačičke keramickú misku s vodou. A na druhý deň som zistil, že už tam nie je, niekto ju musel vyhodiť do kontajnera.

Hovorím o človeku, ktorý asi kopol do tej misky. Hovorím o človeku, ktorý tú misku asi vyhodil do kontajnera, lebo ju už nevidím na zemi.

Mačička sa rada zdržuje pri kontajneroch na komunálny a separovaný odpad. Na tom mieste jej dávam aj jesť. Zje celú kapsičku. Neustále trpí hladom.

Vidím veľmi veľký rozdiel medzi mojou mačičkou Milkou a tou túlavou mačičkou, ktorej som ešte nedal meno.

Túlavá mačička zje hneď celú kapsičku. Moja mačička Milka má v miske aj granule, takže pochúťku z kapsičky nikdy nezje celkom, vždy ostane nejaký kúsok, ktorý časom vyschne, a musím to vyhodiť do koša.

Nerozumiem ľuďom, ktorí jej do misky dajú namočené rožky. Veď ju z toho by len bolelo bruško. Nadúvalo by ju. Aj vidím, že túlavá mačička sa toho ani nedotkne. Radšej počká, kým jej prinesiem pochúťku, ktorá je špeciálne určená pre mačky.

Nerozumiem ľuďom, ktorí odstraňujú moje misky. Nedokážem prijať fakt, že sú ľudia, ktorí nemajú radi mačky. Pritom doma chovajú psíkov. Jedna susedka pri prechádzke so svojím psíkom ma zbadala, ako kŕmim mačičku, a povedala:

„Prichytený pri čine!“

Voči psom nemá nič, len nemá rada mačky.

emotikon

Foto: (nekvalitné foto z mobilu)

Moja túlavá mačička
Moja túlavá mačička.
Pozerá sa na mňa
Pozerá sa na mňa.
Mačička pije vodu z misky
Mačička pije vodu z misky.

Posťažoval a vyrozprával sa: Ján Parada.

3 odpovede na “Bezcitní ľudia”

Dnes som zistil, že tá túlavá mačička je gravidná. Nemohol som ju nechať na ulici, vzal som si ju k sebe. Nech porodí mačiatka v pohodlí a teple.

Dal som jej meno Tulka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *