Kategórie
Tlačové správy

Program mimoriadnej schôdze nepodporíme

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k dnešnej mimoriadnej schôdzi.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nepodporí otvorenie mimoriadnej schôdze k tvrdeniam Smeru o zneužívaní inštitútov trestného práva na rozklad demokratického a právneho štátu.

„V žiadnom prípade nesúhlasíme s návrhom Roberta Fica, ktorý má za cieľ vytvoriť len ďalšiu platformu, aby zastrašoval orgány činné v trestnom konaní. Ide o útok smeráckej mafie na právny štát a vymožiteľnosť práva. Aj preto nepodporíme program mimoriadnej schôdze. Veríme však, že neprišlo k žiadnej dohode medzi Borisom Kollárom a Robertom Ficom s tichým súhlasom Igora Matoviča, aby bola schôdza otvorená,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Podľa poslanca NR SR za stranu SaS Alojza Baránika ide Smeru len o oslobodenie svojich kumpánov a signalizovanie všetkým, ktorí sú stíhaní pre ich korupčnú činnosť, aby vytrvali a nespolupracovali s OČTK.

„Ak by sa mimoriadna schôdza k zneužívaniu trestného práva a rozkladu právneho štátu týkala toho, čo tu v minulosti robili Monika Jankovská či Róbert Kaliňák, program schôdze by bol úplne opodstatnený. Namiesto toho Robert Fico klame o stíhaní seba a svojich kolegov. Nástrojov na zasahovanie do práce čestných vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov však už je čím ďalej tým menej. Robert Fico preto neostáva nič iné len hlasno kričať klamstvá,“ doplnil Alojz Baránik.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *