Kategórie
Osobné

Pozor na falošné informácie ohľadom Sociálnej poisťovne

Vraj prichádza s hypotekárnym dôchodkom.

Minule, 5. 10. 2022, som upozornil čitateľov, aby si dávali pozor na rôzne výmysly, ktoré sa šíria internetom.

Diskutujúci Kasafran je nepoučiteľný a zbytočne tvrdohlavý.

16. októbra 2014 v Diskusnom fóre uverejnil „kačicu“, haluz, hoax, nazvite si to ako chcete. Jednoducho, naletel na výmysel, ktorý sa šíri internetom. Tentoraz naletel na klamstvo, že Sociálna poisťovňa prichádza s novým produktom, s tzv. hypotekárnym dôchodkom.

Prinášam vám vyjadrenie Sociálnej poisťovne z 3. 9. 2014:

SP varuje pred nezmyselnými informáciami o tzv. hypotekárnom dôchodku

Prostredníctvom sociálnych sietí na internete a elektronickej pošty sa šíri nepravdivá správa o tzv. ‚hypotekárnom dôchodku‘, ktorý údajne pripravuje Sociálna poisťovňa. Upozorňujeme, že Sociálna poisťovňa neposkytuje ani nepripravuje žiadny produkt, ktorý by umožňoval poistencom založiť nehnuteľnosť a tým si zvýšiť sumu svojho dôchodku. Ide o nepravdivé a zavádzajúce informácie a Sociálna poisťovňa sa od nich dištancuje. Zároveň upozorňuje poistencov, že zvýšiť si dôchodok zo Sociálnej poisťovne takýmto spôsobom nie je možné.“

Je pravda, že v článku Na Slovensku vznikla nová životná poisťovňa sa v súvislosti s novou komerčnou poisťovňou NOVIS Poisťovňa a.s. spomína hypotekárny dôchodok.

„…nové formy využívania kapitálu predstavujú premenu poistenia na dôchodok, viaceré doživotné dôchodky či v budúcnosti dokonca možnosť vymeniť nehnuteľnosť za doživotný dôchodok – tzv. hypotekárny dôchodok. Poistná zmluva od NOVIS Poisťovne tak predstavuje univerzálny nástroj, s ktorým je možné kedykoľvek premeniť nasporený kapitál na doživotný dôchodok.“

Ale NOVIS Poisťovňa nie je Sociálna poisťovňa.

emotikon

Ak má niekto výhrady ku komerčnej ponuke od NOVIS Poisťovne, tak nech kritizuje túto poisťovňu. A nech svoj hnev neprenáša na Sociálnu poisťovňu.

Na túto haluz o Sociálnej poisťovni naleteli napríklad aj kresťania z Aliancie za nedeľu – Slovensko, o.z.

26. 8. 2014 Anton Čulen uverejnil pohoršujúci článok Máme veľa dôchodcov a zdravotne ťažko postihnutých občanov? SaS plánuje otvoriť diskusiu o eutanázii + SOCIÁLNA POISŤOVŇA UVÁDZA NOVÚ FORMU HYENIZMU!

A to, čuduj sa svete, Anton Čulen ako člen politickej strany Magnificat Slovakia sa v roku 2013 uchádzal o post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Našťastie získal od voličov len 1 194 hlasov, to je 0,99 % (podiel v % z počtu platných hlasov odovzdaných pre všetkých kandidátov).

Archív:

Komunista Kasafran šíri klamstvo
Komunista Kasafran šíri klamstvo.
Investujeme.sk
Investujeme.sk.
Aliancia za nedeľu
Aliancia za nedeľu.
Zdeno Paluška
Zdeno Paluška.

Autor: Ján Parada.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *